Crone en Van Zadelhoff nieuwe anchors RTL Nieuws

Crone en Van Zadelhoff nieuwe anchors RTL Nieuws

Geschreven door Daniël Schalk

Pepijn Crone en Peter van Zadelhoff volgen Roelof Hemmen als presentatoren van RTL Nieuws. Pepijn en Peter voegen zich per direct bij het vaste presentatieteam van het RTL4-prorgramma RTL Nieuws, dat verder bestaat uit Daphne Lammers, Merel Westrik en Antoin Peeters.

Pepijn, die in 2012 overstapte van het NOS Jeugdjournaal naar RTL Nieuws, blijft naast zijn werkzaamheden als presentator actief als verslaggever. Peter blijft te zien als presentator van het dagelijkse nieuwsprogramma Z Today om 17:30 uur op de 24-uurs nieuwszender RTL Z.

De twee mannen volgen presentator Roelof Hemmen op, die eind mei na 23 jaar bij RTL Nieuws vertrok. “Ik wil de tinteling van het avontuur weer voelen”, zei Hemmen destijds over zijn vertrek. Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, is erg blij met de nieuwe vaste presentatoren.

“Onze nieuwsuitzendingen zijn voor veel mensen hét moment van de dag waarop zij bijgepraat worden en de beelden kunnen zien van het nieuws van de dag. Hen wacht de schone taak om onze kijkers te informeren over wat er gebeurt in de wereld en wat dit voor hen betekent”, aldus Taselaar.

Bekijk RTL Nieuws op TVblik.nl/rtl-nieuws