Showbizznetwork weekoverzicht - week 21 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 21 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren naast Trijntje Oosterhuis en haar Songfestival-avontuur ook Smeris, RTL Z en Sinterklaas in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 21.

Trijntje Oosterhuis droeg maandagmiddag tijdens haar derde repetitie in Wenen een broekpak. Vorige week maandag verscheen Trijntje tijdens haar eerste repetitie in een zwarte strakke jurk met een diepe decolleté. Tijdens haar tweede repetitie droeg ze een lange jurk met een minder diepe decolleté aan. Volgens de AVROTROS probeerde Trijntje ‘wat nieuwe dingen uit’.

So You Think You Can Dance-jurylid Jan Kooijman vreest voor het einde van het dansprogramma. De finale trok afgelopen zondagavond 331.000 kijkers, de minst bekeken finale ooit. “Ik hoop enorm dat RTL en VTM samen op zoek gaan naar oplossingen om van SYTYCD weer een programma te maken dat het niet alleen qua maatschappelijke functie en waardering, maar ook qua kijkcijfers weer goed zal gaan doen”, liet Kooijman op Facebook weten. RTL en VTM gaan binnenkort om de tafel.

RTL Nederland heeft afgelopen dinsdag bekend gemaakt dat RTL7-zenderdirecteur Marco Louwerens ook de leiding en eindverantwoordelijkheid krijgt over de nieuwe zender RTL Z. Louwerens blijft tevens verantwoordelijk voor RTL 7. “We zijn heel hard aan de slag om een zender neer te zetten die informatie en entertainment perfect combineert”, liet Louwerens na de bekendmaking weten over RTL Z.

Anna heeft het vierde seizoen van het VARA-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland gewonnen. Anna is de eerste vrouwelijke winnares in een reeks van vier seizoenen. “Ik was zo verrast, ik besef het eigenlijk nog niet. Het enige wat ik denk is: holy shit ik sta volgende maand op Pinkpop, ik moet gaan repeteren”, liet de singer-songwriter weten na haar overwinning.

The Voice Of Holland-winnares Iris Kroes wil naar het Eurovisie Songfestival. De zangeres heeft laten weten dat het haar doel is om binnen nu en 3 jaar deel te nemen aan het Songfestival. Volgens haar worden er alleen nog maar ‘grote artiesten’ naar het Songfestival gestuurd. “Mocht Nederland besluiten om alleen nog maar de állergrootste artiesten te sturen, ben ik ook bereid om voor een ander land uit te komen”, aldus de winnares van het tweede seizoen van The Voice.

Trijntje Oosterhuis wist in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen geen plaats te bemachtigen voor de finale van het Eurovisie Songfestival 2015. De Nederlandse inzending kreeg niet genoeg stemmen. Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië, Servië en België wisten wel een plaats te bemachtigen voor de finale van het Songfestival. Naar de uitschakeling van Trijntje in de eerste halve finale keken dinsdag 3.366.000 mensen.

De Nederlandse Publieke Omroep hebben Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven nog niet met de vraag of zij een derde seizoen willen maken van hun politieserie Smeris. “Dat had ik me ook kunnen voorstellen maar dat is nog niet gebeurd. Bij het vorige seizoen was het na vier afleveringen eigenlijk al beklonken. Misschien vinden ze het zo spannend dat ze nog even moeten bijkomen en dan bellen”, vertelde Van de Ven woensdagochtend op 100% NL.

Trijntje Oosterhuis ‘zou het zo nog een keer doen’, dat liet zij weten toen ze vertrok naar Nederland, na haar uitschakeling in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Trijntje sluit niet uit dat ze in de toekomst nog een keer mee zal doen aan het Eurovisie Songfestival. “Het is wel pittig. Maar over een aantal jaar, als niemand meer durft, dan ga ik weer hoor”, aldus de zangeres.

De BNN-serie Smeris en het VARA-programma De Kwis maken kans op de Gouden Televizier-Ring 2015. Smeris en De Kwis hebben zich in de derde kwalificatieronde gekwalificeerd voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Naast Smeris en De Kwis hebben ook Goedenavond Dames en Heren, Nick & Simon The Dream, Marco Borsato 25 jaar: Is Meer Dan Ik Alleen zich gekwalificeerd.  “Het verschil was echt minimaal”, liet Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van Televizier, weten.

Dries Roelvink wil volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival. “Ik begrijp best wel dat er veel mensen op Twitter gisteren als grap schreven: Waarom sturen we volgend jaar Dries niet?'. Ik denk dat ik een goede zou zijn”, laat de volkszangers aan Bekendeburen.nl weten. “Mijn grootste kracht ligt bij de Engelstalige power ballads. Ik denk dat ik zeker niet kansloos zou zijn, als ik volgend jaar met een soort van power ballad zou worden uitgezonden”, aldus Roelvink.

De landelijke intocht van Sinterklaas vind dit jaar plaats in het Drentse Meppel. De NTR doet op zaterdag 14 november in een speciale aflevering van Het Sinterklaasjournaal rechtstreeks verslag van de landelijke intocht van Sinterklaas. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de landelijke intocht plaatsvindt in de provincie Drenthe. Ook dit jaar verzorgt Dieuwertje Blok de presentatie op locatie. Sinterklaasjournaal-verslaggever Jeroen Kramer staat haar op de kade bij.

De kijkers van EditieNL vinden dat de meidengroep O’G3NE, bestaande uit Lisa, Amy en Shelley, volgend jaar Nederland moet vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. 37 procent van de stemmers vinden dat O’G3NE volgend jaar naar het Songfestival moet. Op de tweede plaats, met 14 procent van de stemmen, staat de band Within Temptation. Singer-songwriter Dotan staat, met 12 procent van de stemmen, op de derde plaats. Caro Emerald staat op de vierde plaats.

Donderdagavond wisten Litouwen, Polen, Slovenië, Zweden, Noorwegen, Montenegro, Cyprus, Azerbeidzjan, Letland en Israël in de tweede halve finale de laatste finaleplaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen te bemachtigen. De finale werd zaterdagavond in Wenen gewonnen door de Zweedse inzending Måns Zelmerlöw. Måns kreeg met zijn nummer Heroes de meeste stemmen. De finale werd in Nederland door 1.970.000 mensen bekeken.