NPO brengt aantal themakanalen terug van acht naar vijf

NPO brengt aantal themakanalen terug van acht naar vijf

Geschreven door Daniël Schalk

Het aantal themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wordt teruggebracht van acht naar vijf kanalen. Per vrijdag 1 juli worden de themakanalen NPO Doc en NPO Humor stopgezet en per maandag 1 augustus gaan NPO Zapp Xtra en NPO Best samen verder op één kanaal.

Het themakanaal NPO Doc gaat op in NPO Cultura en de humoristische programma’s van NPO Humor worden ondergebracht bij het jongerenkanaal NPO 101 en bij NPO Best. Het kinderkanaal NPO Zapp Xtra en het kanaal NPO Best delen per maandag 1 augustus het kanaal van NPO Zapp Xtra.

De wijzigingen in de themakanalen worden uitgevoerd om de kwaliteit van de overblijvende kanalen te verbeteren. De NPO gaat dit doen door het aanbod op deze kanalen te verbeteren en de impact van de themakanalen te vergroten via effectievere doorverwijzing vanuit NPO 1, NPO 2 en NPO 3.

NPO 101 wordt de 24 uurszender voor jongeren. Waar NPO 3 alleen in de avond beschikbaar is, wordt NPO 101 de zender waar ook overdag voor jongeren geschikt aanbod is zoals humor, lifestyle en muziek. De avond van NPO 101 wordt meer in samenhang met NPO 3 geprogrammeerd.

De themakanalen NPO Best en NPO Zapp Xtra delen vanaf maandag 1 augustus een kanaal, waar overdag programma’s voor kinderen ruim baan krijgen en ’s avonds, tussen 20:00 en 04:00 uur, het de mooiste dramaseries en het beste uit het rijke aanbod van de NPO zichtbaar worden.

NPO Cultura brengt documentaires, reportages, kunst en culturele registraties en evenementen. Aan de themakanalen NPO Nieuws (24 uur per dag het laatste nieuws) en NPO Politiek (actualiteiten en achtergronden en programma’s die inzicht geven in de democratie) wordt niks veranderd.

Bekijk de programma’s van NPO 1 op TVblik.nl