AVROTROS: ‘Songfestival-gesprekken nog niet begonnen’

AVROTROS: ‘Songfestival-gesprekken nog niet begonnen’

Geschreven door Daniël Schalk

De gesprekken over welke artiest Nederland volgend jaar zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival zijn nog helemaal niet begonnen, dat heeft AVROTROS-woordvoerder Eric Dekker, verantwoordelijk voor de communicatie rondom het Songfestival, aan Showbizznetwork laten weten.

In de media worden sinds afgelopen maandag, twee dagen na de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm, al vele namen genoemd van potentiële Nederlandse inzendingen. Zo gingen er al verhalen rond dat AVROTROS in gesprek zou zijn met singer-songwriter Dotan.

Ook de namen van O’G3NE, Caro Emerald en MAAN worden genoemd, maar er wordt nog met helemaal niemand gesproken. “De gesprekken zijn nog niet begonnen”, zegt Dekker. Omroep AVROTROS is verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival.

De omroep is wel al bezig met een lijstje met artiesten die zij wel naar het Eurovisie Songfestival willen sturen. “Vanaf dit moment maken we een lijst met mensen die wij op het oog hebben en kunnen artiesten bij ons kenbaar maken geïnteresseerd te zijn ons land te vertegenwoordigen.”

Nadat het lijstje is gemaakt, beginnen de gesprekken. “Wij zullen daarna gesprekken gaan voeren, maar zullen pas in het najaar een definitieve keuze maken”, vervolgt Dekker. Wanneer de Nederlandse inzending voor het Songfestival in Oekraïne precies bekend wordt gemaakt, is niet bekend.

Dotan liet zich woensdag al uit over de geruchten. “Daar gaan we het nu niet over hebben. Daar is het veel te vroeg voor”, zei de singer-songwriter tegen het AD. Albert Verlinde vindt hem wel een goede keuze. “Dotan heeft én de looks en weet een nummer neer te zetten”, zei hij onlangs.

Zangeres Caro Emerald kan wel op het lijstje van AVROTROS gezet worden. Emerald wil namelijk wel nadenken over het Songfestival. “Ik weet het nog zo net niet. Laat ik voorop stellen dat ik nog nooit ben gevraagd. En als ik er voor word gevraagd wil ik er wel serieus over nadenken”, zei ze op NPO 3FM.

Als het aan Idols-jurylid Ronald Molendijk ligt wordt Idols-kandidaat Nina den Hartog ook op het lijstje gezet. Woensdag zei de dj in de eerste liveshow van Idols dat Nina een goede inzending voor het Songfestival zou zijn. “Volgend jaar Songfestival, daar staat ze”, zei hij, wijzend naar Nina.

Presentatrice Lieke van Lexmond polste meteen of Nina bereid was om naar het Eurovisie Songfestival te gaan. “Tuurlijk, ik vind alles te gek”, reageerde de kandidaat. Lieke ziet het eigenlijk ook wel zitten. “Het heeft wel wat he, in zo’n groot circus een pure stem neerzetten”, zei de presentatrice.

Wie Nederland na Anouk, The Common Linnets, Trijntje Oosterhuis en Douwe Bob zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017 in Oekraïne zal de komende tijd nog speculeren zijn, want het duurt nog even voordat de echte Nederlandse inzending bekend wordt gemaakt.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival