Showbizznetwork weekoverzicht - week 22 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 22 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 22 werd bekend dat Waylon de plek van Anouk als coach in het zevende seizoen van The Voice of Holland overneemt, AVROTROS de meidengroep O'G3NE gaat benaderen voor het Eurovisie Songfestival en er definitief een nieuw seizoen van De TV Kantine komt. 

Ook Qmusic-dj Mattie Valk, BNN-presenator Valerio Zeno, verslaggever Dolores Leeuwin, presentatrice Diana Matroos en SBS6-gezicht Kim-Lian van der Meij waren in de 22ste week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 22.

Maandag

 Qmusic-dj Mattie Valk keerde afgelopen maandag na een lange tijd afwezigheid terug op de radio. Valk, die samen met Wietze de Jager de ochtendshow Mattie & Wietze maakt, was de afgelopen tijd niet in de ochtend te horen. Hij werd de afgelopen tijd vervangen nadat bekend werd dat zijn ex-vriendin Kirsten was bevallen van twee dochters waar hij niet de biologische vader van is.

Na cabaretiers Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer vertrekt ook verslaggever Dolores Leeuwin bij het Sinterklaasjournaal, dat liet de presentatrice maandag laten weten aan de website Joop. “Ik sta er niet meer achter”, liet de Sinterklaasjournaal-verslaggever weten. Dolores was sinds 2012 jaarlijks te zien als verslaggever in het Sinterklaasjournaal. In 2004 was ze ook al een keer verslaggever.

Waylon neemt de plek van Anouk als coach in het zevende seizoen van The Voice of Holland over. Anouk kan ieder moment bevallen van haar zesde kindje en heeft daarom besloten daar alle tijd voor vrij te maken. Waylon zal daarom voor een jaar de plek van Anouk overnemen. In het achtste seizoen keert Anouk weer terug. Guus Meeuwis maakt komend seizoen ook zijn debuut als coach.

Dinsdag

Diana Matroos vertrekt bij RTL Nieuws, dat maakte zij dinsdag bekend in haar column op de website van RTL Nieuws. Matroos geeft haar baan bij RTL op om een nieuwe wereld te ontdekken en om zich meer te gaan richten op de achtergronden van het nieuws. “Ik wil mezelf blijven ontwikkelen: schrijven, online tv programma's maken, grote namen interviewen”, aldus de presentatrice.

De musical SKY stopt, dat hebben producenten Robin de Levita, John Ewbank en Marco Borsato bekendgemaakt. Er is onvoldoende vraag naar kaarten voor de musical, waardoor het niet haalbaar is om na juni verder te gaan met de musical. De producenten hadden eigenlijk verwacht dat de kaartverkoop van SKY beter zou gaan, ‘maar soms zijn dingen nu eenmaal niet te verklaren’.

Woensdag 

BNN komt met het nieuwe programma Rare Jongens, gepresenteerd door Valerio Zeno. In het programma legt Valerio de meest uiteenlopende vragen over het verleden voor aan comedians Lieve Scheire en Leo Alkemade en de gast van de week. Legendarische legendes worden ontkracht, bizarre foto’s van onderschrift voorzien en oude uitvindingen getest. De opnames vinden binnenkort plaats.

AVROTROS gaat O'G3NE benaderen voor het Eurovisie Songfestival, dat heeft Jan Smit, die in het selectiecomité zit, afgelopen woensdag gezegd op NPO Radio 2. Smit wil met Lisa, Amy en Shelly gaan praten over de vertegenwoordigen van Nederland. “Er zijn een aantal artiesten die graag mee willen doen, maar dat we met O'G3NE om de tafel moeten gaan lijkt mij duidelijk”, aldus Smit.

Donderdag 

Er komt definitief een nieuw seizoen van De TV Kantine, dat heeft Carlo Boszhard bevestigt in RTL Late Night. Ondanks dat Irene is overgestapt naar SBS6, is zij te zien in het nieuwe seizoen. Irene staat namelijk alleen als presentatrice onder contract bij SBS. Albert Verlinde verspreidde eerder de geruchten dat er gesprekken werden gevoerd tussen RTL en Carlo en Irene over De TV Kantine.

SBS6 brengt dit najaar het Rad van Fortuin terug op televisie, dat onthulde Albert Verlinde donderdag in RTL Boulevard. Volgens Verlinde test SBS6 momenteel verschillende presentatoren voor het Rad van Fortuin. Het Rad van Fortuin zou in het najaar een plek krijgen in de vooravond, vermoedelijk om 20:00 uur. Het Rad van Fortuin was tussen 1990 en 1998 te zien op RTL4.

Vrijdag

Shownieuws komt vanaf maandag dagelijks met drie online uitzendingen op Show.nl. Verspreid over de dag brengt Shownieuws op haar website iedere dag drie extra uitzendingen, waarin het laatste entertainmentnieuws voorbijkomt. De Show update verschijnt minimaal drie keer per dag op het entertainmentplatform en varieert in lengte en tijdstip op basis van het nieuwsaanbod.

Het SBS6-programma Zullen we een spelletje doen? krijgt een tweede seizoen, dat heeft presentatrice Kim-Lian van der Meij bekendgemaakt op Instagram. Zullen we een spelletje doen? was met op het hoogtepunt 548.000 kijkers geen groot succes op de vrijdagavond van SBS6, maar toch keert het programma met het Volendamse duo Nick en Simon in het najaar al weer terug.

Zaterdag

3FM Serious Request heeft vorig jaar bijna een miljoen euro meer opgebracht dan in december werd gemeld. Uit het jaarverslag van het Rode Kruis blijkt dat er niet 7,5 miljoen euro is opgehaald, maar ruim 8,4 miljoen euro. Het bedrag wat bekend wordt gemaakt tijdens de finaledag van Serious Request is altijd een voorspelling. In 2014 was het uiteindelijke bedrag lager dan de voorspelling.

Jan Smit is zaterdagavond verrast door de artiesten die dit jaar meedoen aan Beste Zangers. Ter ere van zijn 20-jarig jubileum stond de presentator van het programma dit keer zelf in de schijnwerpers. In het diepste geheim hadden alle deelnemers een nummer uit het repertoire van Jan gekozen om in een nieuw jasje te steken. Jan dacht dat de derde avond in het teken zou staan van Willeke Alberti.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de 22ste week van 2015 werd bekend dat Beau van Erven Dorens na zijn vertrek bij SBS terugkeert bij RTL en Het Glazen Huis van 3FM Serious Request in 2016 in Breda staat. In de 22ste week van 2014 werd bekend dat FOX stopt met het uitzenden van sportprogramma’s, Ilse DeLange zonder Waylon verder gaat met The Common Linnets en De Surpriseshow terugkeert op de buis bij SBS6.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 22. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 23 lees je volgende week zondag, 12 juni, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!