Zeker 300.000 mensen zien Finding Nemo bij SBS6

Zeker 300.000 mensen zien Finding Nemo bij SBS6

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

SBS6 deed zaterdagavond goede zaken. De commerciële zender zond zaterdagavond de film Finding Nemo uit. Deze Disney animatiefilm komt uit 2003 en draait allemaal om de clownvis Nemo. De eerste schooldag voor Nemo wordt er één om nooit te vergeten.

Samen met zijn vader Marlin heeft de kleine Nemo een fijn leven. Totdat Nemo gevangen wordt genomen door een tandarts. Het ziet er niet bepaald goed uit voor Nemo. Een lange, gevaarlijke en avontuurlijke zoektocht naar Nemo is dan ook het gevolg. 

In totaal keken er 313.000 mensen naar Finding Nemo. Dat zijn iets meer kijkers dan een week eerder. Vorige week zaterdagavond zond SBS6 de film Monsters, Inc uit. Daar keken een week geleden 311.000 mensen. Met de kijkcijfers voor Finding Nemo staat deze film op plek 19 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 5,6 %.

Een slim idee van SBS6 om juist nu Finding Nemo uit te zenden. Nog een paar dagen en dan is de opvolger, Finding Dory, in de bioscopen te zien. In 2003 veroverde de clownvis, Nemo, de bioscopen. Een wereldwijd succes voor Walt Disney. Een (bij)rol was er voor de vergeetachtige vis Dory. Zij zocht samen met Marlin naar de vermiste Nemo. Maar al snel kwam Marlin erachter dat Dory een beetje vergeetachtig is. Toch heeft Dory een hart van goud.

Na dertien jaar is er dan eindelijk een vervolg. Het lange wachten is dan ook voorbij. Vanaf 29 juni is Finding Dory in de bioscopen te zien. Na de vermiste Nemo, wordt in deze film Dory vermist. Zij gaat op zoek naar haar ouders en laat Marlin en Nemo alleen achter. Naast de oude bekende personages, zullen er ook een aantal nieuwe personages te zien zijn.

Naast Finding Nemo bereikte SBS6 na deze film veel kijkers. Hart van Nederland, het nieuwsprogramma van SBS6, wist 560.000 kijkers te bereiken. Daarna keken er rond 23.00 uur 456.000 mensen naar Shownieuws. Beide SBS6 programma's staan dan ook op de plekken 9 en 15 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 9,3 % voor Hart van Nederland en op 8,8 % voor Shownieuws.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk Hart van Nederland terug via TVblik.