Zeker één miljoen mensen zien Elise Schaap schitteren als Sylvie in TV Kantine

Zeker één miljoen mensen zien Elise Schaap schitteren als Sylvie in TV Kantine

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Om 20.00 uur opende de TV Kantine haar deuren. Ook SBS6 presentatrice Sylvie Meis kwam gezellig langs. Actrice Elise Schaap kroop in de huid van Sylvie. Maar het leek wel alsof Sylvie echt te zien was. De gelijkenissen waren heel erg sprekend, vonden ook veel kijkers.

In totaal keken er 1.067.000 mensen naar de derde aflevering van de TV Kantine. In deze aflevering werd ook even stil gestaan bij de Disneyfilm Inside Out.

Een week eerder zakten de kijkcijfers voor de TV Kantine terug naar 980.000 kijkers. In de tweede aflevering werd stil gestaan bij Star Wars. Onder andere Albert Verlinde kwam toen langs. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat de TV Kantine op de achtste plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 17,1 %.

Maar Sylvie stond niet alleen op RTL 4 centraal. Op hetzelfde moment was Sylvie ook te zien in Wedden dat ik het kan? op SBS6. Om 20.00 uur keken er weer 667.000 mensen naar dit spelprogramma. Een week eerder keken er nog maar 523.000 mensen naar het spelprogramma van Sylvie en Jeroen van der Boom. Met de huidige kijkcijfers staan Sylvie en Jeroen samen op plek 17 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 10,4 %.

Direct na de TV Kantine nam Linda de Mol het stokje over op RTL 4. Haar ultieme spelprogramma, Ik hou van Holland, werd bekeken door 1.712.000 mensen. Dat zijn er iets minder dan een week eerder. Vorige week keken er 1.724.000 mensen naar het spelprogramma van RTL 4. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Linda op de derde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 25,9 %.

Een week geleden ging de nieuwe Nederlandse dramaserie, Als de dijken breken, van start met 1.691.000 kijkers. Hiermee wist de EO serie bijna te winnen van Ik hou van Holland. De tweede aflevering kon rekenen op 1.671.000 kijkers. Hiermee staat Als de dijken breken op de vierde plek, net achter Ik hou van Holland, in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de EO komt uit op 25,5 %.

Direct na Als de dijken breken was de tweede aflevering van De kwis te zien. In deze aflevering was NOS Weerman Gerrit Hiemstra te gast. Deze aflevering kon rekenen op 1.339.000 kijkers. Een week eerder ging het nieuwe seizoen nog van start met 1.208.000 kijkers. Met de huidige kijkcijfers staat De kwis op de zesde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt hiermee uit op 20,2 %.

Later op de avond ging Vier seizoenen van de Amstel de strijd aan tegen het Collectief geheugen. Deze strijd werd een week eerder gewonnen door het Collectief geheugen. Zaterdagavond wist RTL 4 de late avond weer te winnen. In totaal keken er 1.043.000 mensen naar het Collectief geheugen en 977.000 mensen zagen Vier seizoenen aan de Amstel. Beide programma's staan hiermee op de plekken tiende en twaalfde in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 19,0 % en voor Omroep Max op 16,7 %.

Naast Ik hou van Holland op de derde plek bestaat de top drie verder nog uit; het NOS Journaal van 20.00 uur met 2.016.000 kijkers op de tweede plek en uit de intocht van Sinterklaas met 2.072.000 kijkers op de derde plek.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk de TV Kantine terug via TVblik.