Cabaretier Arjen Lubach in Zomergasten

Cabaretier Arjen Lubach in Zomergasten

Geschreven door Daniël Schalk

Arjen Lubach is deze zomer te gast in het nieuwe seizoen van Zomergasten, dat heeft de nieuwe presentator Thomas Erdbrink woensdag bekendgemaakt op Facebook. Erdbrink maakt deze week elke dag een gast bekend, zo ontvangt hij ook Mark Rutte en schrijfster Griet Op de Beeck.

Lubach is de derde gast die deze week bekend is gemaakt. De presentator is op zondag 7 augustus om 20:15 uur te zien op NPO 2. Arjen, die al vloeiend Zweeds spreekt, heeft er zin in. “Ter voorbereiding ben ik vast Fârsi aan het leren, om - waar nodig - Thomas tot de orde te roepen.”

Arjen Lubach is schrijver, cabaretier en presentator. Afgelopen maand won zijn satirische talkshow Zondag met Lubach de Zilveren Nipkowschijf voor het beste tv-programma. In dit programma werd zijn burgerinitiatief om Farao der Nederlanden te worden, een protest tegen de monarchie.

In 2006 verscheen zijn eerste roman: Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend. Later volgden Bastaardsuiker (2008) en Magnus (2011), waarvoor hij de Publieksprijs van de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs won. In 2013 werd hij genomineerd voor de Gouden Strop voor IV.

Lubach stond zelf in het theater met onder andere de improvisatie comedygroep Op sterk water (2002-2014) en met het cabaret- en gitaarduo Monica da Silva Trio. Hij scoorde tijdens zijn studie filosofie in Groningen ook nog een nummer 2 hit met Jelle, een Friese parodie op het nummer Stan.

VPRO Zomergasten is een drie uur durend live interviewprogramma waarin een gast zijn favoriete beeldfragmenten kiest en daarover wordt geïnterviewd. Dit jaar is journalist en Iran-correspondent Thomas Erdbrink de presentator van het veelbesproken programma van de publieke omroep VPRO.

Zomergasten is van 31 juli t/m 4 september, wekelijks, om 20:15 uur te zien op NPO 2.

Bekijk Zomergasten op TVblik.nl/zomergasten