Arjen Lubach teleurgesteld in AVROTROS om MolTalk

Arjen Lubach teleurgesteld in AVROTROS om MolTalk

Geschreven door Daniël Schalk

Arjen Lubach, de presentator van het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach, is teleurgesteld in de AVROTROS, de oproep die al jaren Wie is de Mol? uitzendt. Lubach is gevraagd om langs te komen in MolTalk, het programma dat Lubach in 2013 en 2014 presenteerde.

“Vorig jaar rond deze tijd werd ik weer gebeld door Clemens. MolTalk was in die paar jaar dat we op internet bezig waren een groot succes gebleken, we konden doorgroeien naar een echte studio, steeds meer zoals ik het ooit voor me zag”, vertelt de bedenker van MolTalk op zijn website.

Na twee jaar lang MolTalk gepresenteerd te hebben, had hij in 2015 geen tijd om de presentatie weer op zich te nemen. “Omdat ik inmiddels in die periode een eigen televisieshow had moest ik mijn rol als presentator voor dat jaar afstaan aan anderen. Ik wenste mijn vervangers veel succes.”

Een jaar later zouden beide partijen weer om tafel gaan. “Clemens sloot ons telefoongesprek af met de woorden: “Dan hebben we volgend jaar wel weer contact over het nieuwe seizoen”, aldus Lubach. “Dat contact is er nooit geweest”, vervolgt de populaire presentator op zijn website.

Nadat Arjen van een redacteur van het populaire AVROTROS-programma een uitnodiging had gekregen om langs te komen in de uitzending, kreeg hij alsnog een telefoontje van de AVROTROS. “In de veronderstelling dat er een vergissing is begaan, werd er deze week contact gezocht”, zegt hij.

“Tijdens een telefoongesprek werd hem gevraagd hoe hij mijn rol als bedenker, ontwikkelaar en eerste presentator van het programma nu zag, nu het eindelijk de kinderschoenen was ontgroeid? Hij haastte zich te zeggen dat ik nergens aanspraak op kan maken”, vervolgt de presentator.

Toch wil Lubach wel aanschuiven in MolTalk ‘als de AVROTROS vijfduizend euro overmaakt naar KIKA, Clemens van der Grinten tijdens de live-uitzending in de eerste minuten aan tafel komt staan en mij een bescheiden bos bloemen overhandigt’, voegt de cabaretier nog aan zijn verhaal toe.

Lubach vertelt op zijn website dat hij op 1 mei 2012 een bericht stuurde naar de makers van Wie is de Mol? Arjen zag het als grote fan van het programma wel zitten om een talkshow te gaan maken, deze kwam er uiteindelijk ook. In 2013 presenteerde Lubach op internet het eerste seizoen van MolTalk.