Ferry Doedens vanaf juli te zien in The Bodyguard

Ferry Doedens vanaf juli te zien in The Bodyguard

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Eind juli is Ferry Doedens voor het eerst te zien als Sy Spector in de hitmusical The Bodyguard. Ferry Doedens gaat de rol delen met Patrick Martens die de rol vanaf het begin op zich heeft genomen. Producent Albert Verlinde: "Ferry is de ultieme Sy Spector en ik kan niet wachten om hem op het toneel te zien staan.

Samen met Patrick hebben we dan twee fantastische Sy Spectors. We gaan met een prachtige cast het tweede seizoen in van deze succesvolle musical en het blijft iedere keer weer een feest om de show te zien." The Bodyguard met onder anderen Romy Monteiro, April Darby, Dave Mantel en Miro Kloosterman is exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Meer informatie www.thebodyguard.nl

Ferry werd bij het grote publiek bekend in zijn rol als Lucas Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden. Deze rol heeft hij vanaf 2009 bijna dagelijks vervuld op RTL 4. Op 31 december 2015 vertrok Lucas uit Meerdijk en verlegde Ferry zijn focus naar andere artistieke fronten.
In 2011 bracht Ferry zijn eerste solo-single uit, getiteld "Bij Mij". In 2013 kwam de single "Hoger En Verder" uit, gevolgd door "Droom Over Jou", samen met rapper Billy Dans.

In 2012 kwam één van Ferry's dromen uit met zijn rol als Prins Fiyero (alternate) in de musical Wicked. Zijn musicalcarrière werd in 2015 vervolgd met de hoofdrol van Danny Zuko (alternate) in de musical Grease.

Ook op presentatievlak heeft Ferry de mogelijkheid gekregen om zich te ontwikkelen. Zijn debuut als tv-presentator kwam in 2013 met het programma Het Beste van Idols Worldwide bij RTL 5 en al snel daarna volgde de backstage-presentatie bij X Factor op RTL 4. In 2013 was Ferry genomineerd bij het Gouden TeleVizier-Ring Gala voor een TeleVizier Talent Award.

Het jaar 2016 staat voor Ferry in het teken van muziek. Hij was te zien in Maestro op NPO 1, hij stond in het theater als Danny Zuko in de musical Grease, én hij is een nieuwe single aan het opnemen. Daarnaast schitterde hij op het witte doek in de film Sneekweek. Op dit moment is Ferry druk met opnames voor de nieuwe serie Nieuwe Tijden op RTL4, staat hij in juli in de theaters met de musical The Bodyguard en is hij vanaf september te zien in Dance Dance Dance.

Bekijk het gesprek met Romy Montero op TVblik.nl/rtl-late-night/aflevering-48-5