Peter en Jan Jaap vervangen Humberto en Luuk

Peter en Jan Jaap vervangen Humberto en Luuk

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Peter van der Vorst en Jan Jaap van der Wal vervangen vanaf vanavond een maand lang Humberto Tan en Luuk Ikink in RTL Late Night. Peter zit tot en met 29 juli op de plek van Humberto Tan en Jan Jaap van der Wal neemt plaats achter de bar van Luuk Ikink voor De Headlines.

In tegenstelling tot de talkshows van de Publieke Omroep, die al sinds eind mei op vakantie zijn, gaat RTL4 nog tot eind juli door. Humberto en Luuk genieten sinds afgelopen vrijdag van hun welverdiende vakantie, terwijl Peter en Jan Jaap hun taken de hele maand juli overnemen.

Van vanavond, 4 juli, tot en met de 29 juli wordt RTL Late Night gepresenteerd door Peter van der Vorst. “Er moeten ook in de zomer kattenfilmpjes worden getoond”, zei Jan Jaap van der Wal eerder op Radio 538 en daarom neemt hij een maand lang de presentatie van de dagelijkse Headlines op zich.

Peter en Jan Jaap hebben beide al genoeg ervaring met het praatprogramma. Peter is de vaste-vervanger van Humberto en mocht RTL Late Night al een aantal keer presenteren. Ook Jan Jaap in een bekende van het programma. Hij schuift maandelijks aan om de politiek te bespreken.

De laatste keer dat Peter voor Humberto inviel was afgelopen juni nog. De presentator was behoorlijk vermoeid na vier dagen RTL Late Night. “M’n wallen waren op vrijdag een stuk groter dan op dinsdag. Hoe doet Humberto dat toch?”, schreef Van der Vorst in zijn column in Televizier.

Hij zag toen niet op tegen een maand lang RTL Late Night presenteren. “Ik verheug me nu al op de maand juli, wanneer ik er elke dag zit!”, schreef hij. Peter verving Humberto ook in 2014, toen de presentator van RTL Late Night in de Russische stad Sotsji was voor de Olympische Winterspelen.

RTL Late Night gaat niet de hele zomer door. Na vrijdag 29 juli gaan ook vervangers Peter van der Vorst en Jan Jaap van der Wal genieten van de zomer en gaat RTL Late Night er een maand tussenuit. RTL Late Night is dan vanaf maandag 29 augustus weer terug met Humberto Tan en Luuk Ikink.

De gasten van vanavond worden later vandaag bekendgemaakt.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night