Peter en Jan Jaap trekken 700.000 kijkers

Peter en Jan Jaap trekken 700.000 kijkers

Geschreven door Daniël Schalk

De eerste uitzending van RTL Late Night met Peter van der Vorst en Jan Jaap van der Wal als vervangers van Humberto Tan en Luuk Ikink trok maandag 700.000 kijkers. De kijkcijfers van maandagavond liggen gelijk met het aantal kijkers dat RTL Late Night normaal trekt.

Het marktaandeel van RTL Late Night komt uit op 16,2 procent. Humberto en Luuk worden de hele maand juli vervangen door Peter en Jan Jaap. Terwijl Van der Vorst de plek van Humberto overneemt, neemt Van der Wal de presentatie van Luuk’s Headlines voor zijn rekening.

Humberto en Luuk keken maandag zelf ook naar ‘hun’ talkshow RTL Late Night met hun vervangers. Toen een RTL4-kijker op de Social Media-dienst Twitter zich afvroeg of Humberto en Luuk ook naar RTL Late Night zaten te kijken, reageerde Humberto ‘jazeker’ en zijn sidekick Luuk ‘present!’

Van maandag 4 juli tot en met de 29 juli wordt RTL Late Night gepresenteerd door Peter van der Vorst. De presentator heeft als vaste-vervanger van Humberto het praatprogramma al vaker gepresenteerd. De laatste keer dat Peter voor Humberto inviel was afgelopen juni nog.

Ook Jan Jaap in een bekende van het programma. Hij schuift maandelijks aan om de politiek te bespreken. Het nieuwe tv-duo ontving maandagavond onder anderen Nieuwe Tijden-acteur Ferry Doedens, Amerika-correspondent Michiel Vos en zanger en componist Niels Geusebroek.

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night