'Geert Wilders in onderhandeling met SBS6'

'Geert Wilders in onderhandeling met SBS6'

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Geert Wilders is in onderhandeling met SBS6 over het live uitzenden van de rechtszaak tegen hem, dat zei journalist Frénk van der Linden donderdagochtend op Radio 1. De partijleider en fractievoorzitter van de PVV staat later dit jaar terecht voor zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraken.

“Ik heb gehoord dat Wilders in onderhandeling is met SBS6 om het proces live te laten uitzenden. Als de verdachte daarvoor toestemming geeft, dan kan dat namelijk”, aldus Van der Linden. Het proces tegen Geert Wilders gaat vlak vooraf aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017.

Een goede campagne voor Wilders. “Ik hoor vanuit het OM dat het proces tegen Wilders wordt verplaatst van oktober naar december. (..) Het zou betekenen dat de hele rechtsgang tegen Wilders vanwege ‘minder minder’ parallel zou lopen aan de verkiezingscampagnes”, vervolgt de journalist.

De rechtszaak tegen Wilders draait om zijn omstreden Marokkanen-uitspraken. Het Openbaar Ministerie vervolgt de PVV-leider voor belediging van Marokkanen. Wilders vroeg in maart 2014 aan PVV-kiezers of ze meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek riep ‘minder, minder, minder’.

Update: SBS heeft laten weten dat zij niet in gesprek zijn met Geert Wilders over het live uitzenden van de rechtzaak tegen hem.