Geert Wilders zegt ook Nieuwsuur af

Geert Wilders zegt ook Nieuwsuur af

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

PVV-leider Geert Wilders heeft de uitzending van Nieuwsuur, die in het teken zou staan van zijn politieke partij, afgezegd. Wilders heeft via zijn woordvoerder aan het tv-programma van de NOS en NTR laten weten ‘alleen maar dingen te doen die we leuk vinden en dit vinden we niet leuk’.

Wilders zou op donderdag 9 maart centraal staan in de uitzending van Nieuwsuur over de PVV, die gepresenteerd zou worden door Mariëlle Tweebeeke. Alle andere lijsttrekkers zijn wel te zien in Nieuwsuur. Nieuwsuur komt nu op donderdag 9 maart met een reguliere tv-uitzending.

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje vindt het besluit van Wilders ‘enorm teleurstellend’. “Wij leggen 13 partijen onder de loep en dan is het heel jammer als één van die partijen zich daar aan onttrekt omdat het 'niet leuk' is. Wij maken die uitzendingen niet voor de leuk, wij willen onze kijkers informeren.”

Geert Wilders zei eerder al het Premiersdebat van RTL af, dat gisteravond georganiseerd zou worden. Ook de VVD zei dit debat af, waarna RTL besloot het debat te schrappen. Een week later besloot Wilders ook niet deel te nemen aan het Carré-debat van RTL, dat aanstaande zondag wordt georganiseerd.

Bekijk Nieuwsuur op TVblik.nl/nieuwsuur

Foto: Omroep WNL