Tweede week Nieuwe Tijden trapt af met kijkcijferrecord

Tweede week Nieuwe Tijden trapt af met kijkcijferrecord

Geschreven door Daniël Schalk

De tweede week van de nieuwe RTL4-serie Nieuwe Tijden is maandag van start gegaan met 883.000 kijkers, goed voor 12,9 procent marktaandeel. Nieuwe Tijden trok maandag het meeste aantal kijkers tot nu toe. Nieuwe Tijden begon vorige week maandag op RTL4 met 858.000 kijkers.

Na een lichte stijging op de tweede dag (878.000 kijkers) gingen de kijkcijfers van de vervanger van Goede Tijden, Slechte Tijden daarna naar beneden. Woensdag keken er 772.000 mensen naar Nieuwe Tijden en de dagen daarna zakte het kijkersaantal naar 632.000 en 622.000.

Meteen na de start van Nieuwe Tijden werd er veel kritiek geuit over de serie op Social Media. “Nee hoeft voor mij ook niet #nieuwetijden ik haak af”, reageerde een tv-kijker vorige week. Dat de kijkcijfers zouden dalen kwam vanwege de kritiek dan ook niet als een grote verassing.

Het is wel een verassing dat de kijkcijfers nu weer ophoog zijn gegaan. De meningen van de RTL4-kijkers lijken in een week tijd te zijn bijgedraaid. “Ik vind #NieuweTijden best wel leuk”, zegt nu iemand op Twitter. “Ik wil meer nieuwe tijden”, zegt weer een andere kijker van Nieuwe Tijden.

Nieuwe Tijden is iedere werkdag om 20:00 uur te zien op RTL4.

Bekijk Nieuwe Tijden op TVblik.nl/nieuwe-tijden