De Luizenmoeder verbreekt haar eigen kijkcijferrecord

De Luizenmoeder verbreekt haar eigen kijkcijferrecord

Geschreven door Sebastiaan Boers

In totaal hebben meer dan vijf miljoen mensen de eerste aflevering van de comedyserie De Luizenmoeder bekeken. Zondag maakte Stichting Kijkonderzoek het uitgesteld kijken bekend. Daaruit blijkt dat er ruim één miljoen mensen de eerste aflevering van het tweede seizoen hebben teruggekeken.

Een week geleden was de eerste aflevering te zien bij NPO 3. Daar schakelden toen al bijna vier miljoen mensen voor in. Dat was al een kijkcijferrecord, maar het record wordt nu alweer verbroken. Het eerste seizoen was ook een regelrechte kijkcijfer hit. De kijker kon deze comedyserie van AVROTROS meer dan waarderen.

De comedyserie draait om het leven op de basisschool De Klimop. Actrice Ilse Warringa speelt de rol van de strenge juf Ank. Daarnaast is ook Jennifer Hoffman te zien als moeder Hannah. Vorig jaar stond het seizoen voor een groot deel in het teken van haar. Na haar scheiding moest haar dochter naar een nieuwe basisschool. Zij kwam bij juf Ank in de klas, wat bijzondere momenten opleverde.

Vanavond is de tweede aflevering van het huidige seizoen te zien. Dan zal er gezocht worden naar een vervanging van juf Helma (een rol van Leny Breederveld). Want Helma gaat binnenkort met pensioen, dus moet er een waardige opvolger voor terugkomen. Maar wordt die ook wel gevonden? Het blijkt dat Ank en Helma wel gecharmeerd zijn van een mannelijke sollicitant.

De Luizenmoeder is iedere week om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Foto: AVROTROS