Miljoen kijkers voor Journaal over couppoging Turkije

Miljoen kijkers voor Journaal over couppoging Turkije

Geschreven door Daniël Schalk

De extra nieuwsuitzending van de NOS over de poging van Turkse militairen om een staatsgreep te plegen trok vrijdagavond en na middernacht bijna een miljoen kijkers. Het leger probeerde de macht te de grijpen in Turkije. De NOS heeft urenlang verslag gedaan van de laatste ontwikkelingen.

De NOS begon rond 22:50 uur aan een extra nieuwsuitzending over de staatsgreep in Turkije, die tot iets na 02:00 uur duurde. De uitzending trok 917.000 kijkers. RTL Nieuws deed op RTL Z live verslag van de ontwikkelingen in Turkije. Naar RTL Z keken vrijdagavond tot 23:40 uur 132.000 mensen.

Om 23:40 uur ging RTL Nieuws ook live op RTL4. Naar hetzelfde verslag van RTL Nieuws op RTL Z keken op familiezender RTL4 vrijdag- op zaterdagnacht 484.000 mensen. Toen het nieuws naar buiten kwam, was RTL Late Night op zender. Naar RTL Late Night keken vrijdag 658.000 mensen.

Donderdagavond kwamen de NOS en RTL Nieuws ook al met extra nieuwsuitzendingen, toen vanwege een aanslag in de Franse stad Nice. Op de boulevard van Nice werd donderdag een aanslag gepleegd. Een vrachtwagen reed donderdag in op het publiek en vervolgens werd er geschoten.

Het is momenteel nog niet duidelijk hoe de situatie in Turkije nu is. In de uren nadat een deel van het leger de macht in Turkije probeerde te grijpen, waarbij zeker 60 doden vielen, gingen aanhangers van president Recep Tayyip Erdoğan de straat op. Nu lijkt de macht weer in handen van de president.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/nos-journaal