O'G3NE zingt weer Nederlandstalig

O'G3NE zingt weer Nederlandstalig

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zanger en presentator Jeroen van der Boom stond zaterdagavond centraal in de Beste zangers van Nederland. Hij mocht naast presentator Jan Smit plaats nemen. De andere artiesten mochten een nummer ter gehore brengen voor Jeroen.

De meiden van O'G3NE verrasten Jeroen door het nummer Het is over te zingen. Dit kwam heel erg binnen bij Jeroen. De meiden van O'G3NE wisten er een geheel eigen versie van te maken. 

Het werd een hele bijzondere versie. Dit vond Jeroen natuurlijk zelf ook. Hij was dan ook aangenaam verrast. De andere artiesten vonden het ook een goed optreden. De meiden van O'G3NE zelf vonden het spannend. Zij zingen liever in het Engels in plaats van in het Nederlands. Toch liet O'G3NE zien én vooral horen hoe goed zij zijn.

Daarnaast mocht zangeres Sharon Doorson als eerste een nummer zingen. Zij besloot om het nummer Een wereld te gaan zingen. Zelf zingt Sharon niet vaak in het Nederlands, maar toch durfde zij het aan. Het werd een hele andere versie dan die van Jeroen. De versie van Sharon klonk dan ook helemaal in de stijl van de zangeres zelf.

Nederlandstalig kan Sharon zeker vaker zingen. Jeroen zelf was zichtbaar enthousiast door dit optreden. Deze single van Jeroen is niet echt een nummer die bij Sharon past, maar toch klonk het erg goed. Een mooi begin van een muzikale avond.

Brownie Dutch besloot om het nummer Overal waar ik ga te zingen. Niet alleen zong Brownie, hij rapte ook een aantal zinnen. Opnieuw genoot Jeroen van het optreden van Brownie. Het was wederom een goed optreden. Ook de andere artiesten genoten zichtbaar van dit optreden. Een staande ovatie van Jeroen kon dan ook niet uitblijven.

Jeroen mocht dan wel zelf centraal staan, toch mocht hij zelf ook optreden. Hij besloot om het nummer Je leeft vandaag te zingen. Iedereen genoot zichtbaar van het optreden van Jeroen. Hij vond het dan ook belangrijk om ook zelf op het podium te staan. Het werd een mooi en goed optreden. Een gevoelig nummer die prima op paste op deze muzikale avond.

Willeke Alberti besloot om een heel speciaal nummer van Jeroen te zingen. Het nummer Mag ik dan bij jou werd in de geheel eigen stijl van Willeke gezongen. Officieel is het nummer van Claudia de Breij. Nadat Willeke het nummer gezongen had, werd de zangeres omhelst door Jeroen. De andere artiesten vonden het een goed optreden.

Als laatste stond René op het podium. Hij besloot om het nummer Kom maar op te zingen. Dit had Jeroen zelf niet verwacht. Maar hij vond het nummer wel passen bij René. Ook dit werd weer een bijzondere versie. Hij stond op het podium alsof het nummer van hem zelf was. De andere artiesten waren ook erg enthousiast door de stem van René. Vooral de uithaal werd goed ontvangen. Jeroen genoot zichtbaar van dit laatste optreden van de avond.

Nu was het de taak voor Jeroen om een winnaar te kiezen. Een keuze maken was niet heel eenvoudig. Het optreden van Willeke werd als beste gekozen. Met mooie woorden koos Jeroen voor Mag ik dan bij jou. Dit vond Willeke erg fijn om te horen. Hiermee wist Willeke de aflevering op haar naam te zetten.

De Beste zangeres van Nederland is iedere zaterdagavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bekijk De Beste zangers terug via TVblik.