De Zomercolumn: O'G3NE gooit hoge ogen

De Zomercolumn: O'G3NE gooit hoge ogen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In De Zomercolumn blikt Showbizznetwork.nl terug op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. Er is in de eerste helft van 2016 weer veel gebeurd op televisie en nu de zomer weer is aangebroken is het tijd om terug te blikken op alles wat er is gebeurd.

De verassing van het afgelopen tv-seizoen was toch wel O'G3NE. De zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol, beter bekend als O'G3NE, reisden afgelopen voorjaar met Willeke Alberti, Brownie Dutch, Sharon Doorson, O’G3ne, René van Kooten en Jeroen van der Boom af naar Ibiza voor Beste Zangers.

In het AVROTROS-programma brengen collega artiesten muzikale odes aan elkaar. Dit doen zij door elke week nummers van een andere meegereisde artiest in een ander jasje te steken of nummers die wat voor de centrale gast beteken te vertolken. Al jarenlang is het programma een groot succes.

Toen bekend werd dat O'G3NE mee zou doen aan het programma was dat best verassend, omdat er nog nooit een groep had meegedaan aan het muziekprogramma. Al direct de eerste aflevering gooide het trio hoge ogen door hun cover van het nummer Clown van de zangers Emeli Sandé.

O'G3NE scoorde met het nummer direct een hit. In de tweede aflevering stonden Lisa, Amy en Shelley zelf centraal, maar mochten alsnog een nummer zingen. Weer scoorde de drie meiden een hit, nu met een cover van het nummer Sing van de Britse singer-songwriter Ed Sheeran.

Door hun verpletterende optredens in Beste Zangers werd O'G3NE meteen genoemd als inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017, dat plaats zal vinden in Oekraïne. Radiozender Qmusic opperde na de optredens van O'G3NE dat ‘heel Nederland’ wil dat de meiden naar het Songfestival gaan.

En als mensen zeggen dat toeval niet bestaat, dan heb je dit nog niet gehoord. In de derde aflevering zong O'G3NE in een speciale aflevering waarin presentator Jan Smit centraal stond een medley van de Zweedse popgroep ABBA, die in 1974 het Eurovisie Songfestival won met het nummer Waterloo.

Qmusic deed er nog een schepje bovenop. Vanwege de Top 500 van het Foute Uur kwamen de meiden van 20 tot en met 24 juni elke dag lang bij Mattie & Wietze om ‘foute’ hits te coveren. Als het comité dat bepaald wie Nederland vertegenwoordigd na deze optredens nog niet om is..

Dit was De Zomercolumn van deze week. Showbizznetwork.nl blikt in De Zomercolumn terug op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. Er is in de eerste helft van 2016 weer veel gebeurd op televisie en wij blikken terug op de bijzonderste momenten.

Bekijk het huidige seizoen van Beste Zangers op TVblik.nl