Jan de Jong: ‘Nieuw NOS-decor moet eind 2016 klaar zijn’

Jan de Jong: ‘Nieuw NOS-decor moet eind 2016 klaar zijn’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het nieuwe decor van het NOS Journaal moet eind dit jaar klaar zijn, dat heeft Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, aan Showbizznetwork.nl laten weten. “De verbouwing begint na de zomer en het decor moet eind dit jaar klaar zijn”, vertelt de NOS-directeur aan Showbizznetwork.nl.

Na vijf jaar vindt de nieuwsomroep het tijd voor vernieuwing. “We proberen steeds te vernieuwen. Het huidige decor is bijna vijf jaar oud en beeld wordt steeds belangrijker en we gaan weer een decor krijgen waarin beeld een nog belangrijkere plek krijgt dan voorheen”, vervolgt Jan de Jong.

De NOS wil met het nieuwe decor ook jongeren bereiken. “Je krijgt meer schermen en meer mogelijkheden om beeld te laten zien. En zo vertellen we tegenwoordig verhalen en zo is het ook hoe jongeren nieuws consumeren. Het is niet door het te lezen, maar door het te bekijken.”

Vorige week vertelde Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, in een interview in de Volkskrant dat het NOS Journaal een nieuw decor krijgt. “We hadden behoefte aan visuele verfrissing”, zei Gelauff in de krant. Het NOS Journaal en Nieuwsuur zullen de nieuwe studio gaan delen.

De laatste keer dat er veranderingen werden doorgevoerd in het NOS Journaal was in mei 2012, toen besloten werd om de decors een opfrisbeurt te geven. Daarnaast wordt het NOS Journaal van 20:00 uur sinds 2012 staand gepresenteerd en niet meer zoals voorheen op een kruk achter een desk.

https://youtu.be/AsY2VLeXmhk

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/nos-journaal