Melodifestivalen 2020: Victor Crone dit jaar voor Zweden naar Songfestival?
Bron: Eurovision

Melodifestivalen 2020: Victor Crone dit jaar voor Zweden naar Songfestival?

Geschreven door Nicole Joseph

Zweden-correspondent Nicole blikt elke week terug op Melodifestivalen, de nationale selectie van Zweden voor het Eurovisie Songfestival. Wie reist er voor Zweden af naar Rotterdam?

Inmiddels zijn alle inzendingen binnen, wat betekent dat dit de laatste auditieronde was voor de herkansingsronde en de week erop, de finale! Vanaf nu staan alle nummers op Spotify en YouTube, zodat iedereen alvast kan meegenieten van de spannende voorrondes. 

Victor Crone in Zweedse voorronde met Troubled Waters

Vorig jaar zagen we Victor Crone al op het Songfestival-podium toen hij Estland vertegenwoordigde met het catchy nummer Storm. Dit jaar doet hij weer mee aan Melodifestivalen (in 2015 deed hij de laatste keer mee) met het nummer Troubled Waters. Het moderne pop nummer valt helemaal in de stijl die we van Victor Crone gewend zijn. Zou dit genoeg zijn voor hem om zijn geboorteland te kunnen vertegenwoordigen?

Favoriet Hanna Ferm door naar de finale met Brave

Hanna stond al wekenlang op nummer 1 bij de bookmakers, en dat zonder dat er ook maar iets bekend was over haar nummer Brave. Vorig jaar deed de Idol (Zweedse versie van Idols) finalist mee, samen met Liamoo, wie Idol datzelfde jaar had gewonnen. Het duo heeft een positieve indruk achtergelaten op het Zweedse publiek en ook dit jaar blijven de verwachtingen voor Hanna hoog staan. Of ze de populaire voorrondes ook daadwerkelijk gaat winnen, dat zullen we op zaterdag 7 maart weten!

In de herkansing

Volgende week is de herkansingsronde (andra chansen). Dat betekend dat dit weekend de laatste twee kandidaten voor de herkansingsronde zijn gekozen. Een daarvan is Frida Öhrn, die met het krachtige pop nummer We Are One de harten van het Zweedse publiek zal proberen te veroveren. 

Daarnaast mogen Ellen Benediktson en Simon Peyron ook hun optreden herkansen. Beide kandidaten deden eerder in 2014 mee aan Melodifestivalen, echter niet als duo maar als solo artiesten. Simon liet een opvallende indruk achter met zijn hardrock scream solo, wat een groot contrast is met de powerballad Surface die hij met Ellen gaat performen. 

Deze artiesten zullen volgende week tegen elkaar strijden in de herkansingsronde:

Duel 1

 • Anis Don Demina - Vem e som oss
 • Ellen Benediktson en Simon Peyron - Surface

Duel 2

 • Paul Rey - Talking in My Sleep
 • Malou Pritz - Ballerina

Duel 3

 • Frida Öhrn - We Are One
 • Felix Sandman - Boys with Emotions

Duel 4

 • Drängarna - Piga & Dräng
 • Mendez feat. Alvaro Estrella - Vamos Amigos

Huidige top-5 bij de bookmakers:

 1. Dotter - Bulletproof
 2. Hanna Ferm - Brave
 3. Anna Bergendahl - Kingdom come
 4. The Mamas - Move
 5. Robin Bengtsson - Take a chance