Vanavond op tv: Ploumen en Kaag trappen Pauw’s Verkiezingsdebatten af
Bron: BNNVARA / Annemieke van der Togt

Vanavond op tv: Ploumen en Kaag trappen Pauw’s Verkiezingsdebatten af

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Jeroen Pauw trapt vanavond zijn reeks verkiezingsdebatten af met Lilianne Ploumen (PvdA) en Sigrid Kaag (D66). De komende vier dagen staat er elke avond een 1-op-1 debat op de planning tussen de politiek leiders van de acht grootste partijen. Na afloop wordt het debat nabesproken in de talkshow Op1.

Ploumen en Kaag bijten vanavond het spits af. Morgen en overmorgen betreden Wopke Hoekstra (CDA) & Jesse Klaver (GroenLinks) en Lilian Marijnissen (SP) & Gert-Jan Segers (CU) de arena. Demissionair premier Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) zijn aanstaande donderdag als laatste aan de beurt.

Jinek & RTL Nieuws

Van maandag 8 maart tot en met donderdag 18 maart slaat Eva Jinek de handen ineen met RTL Nieuws voor de speciale talkshow Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer. Tussen 22:00 en 23:25 uur bespreekt Eva samen met de politiek verslaggevers van RTL Nieuws alle ins en outs van de verkiezingen.

Eva krijgt ook een sidekick van RTL Nieuws. Nieuwsanchors Pepijn Crone en Antoin Peeters wisselen elkaar af als duiders van alle feiten en cijfers en bespreken de onderzoeken en peilingen die worden gehouden onder de Nederlandse kiezers. Jaïr Ferwerda is ook van de partij en volg het campagnenieuws.

Pauw’s Verkiezingsdebatten is de komende vier dagen om 22:10 uur te zien op NPO 1. Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer is iedere werkdag om 22:00 uur te zien op RTL4.