Mattie over breuk: ‘Ik sta 100% achter deze beslissing’

Mattie over breuk: ‘Ik sta 100% achter deze beslissing’

Geschreven door Daniël Schalk

Qmusic-dj Mattie Valk heeft vrijdagochtend gereageerd op de breuk met Wietze de Jager, met wie hij vijf jaar de succesvolle ochtendshow van Qmusic maakte. “Ik baal van het hele traject en de verkeerde beslissingen, maar ik sta wel 100% achter deze beslissing”, zei hij op Qmusic.

Donderdagavond werd bekend dat Mattie achter de rug van Wietze om een nieuw contract had getekend bij Qmusic. Voor 600.000 euro per jaar en een elektrische auto van de zaak gaat Mattie solo verder. “Ik wil bij Qmusic blijven, want hier voel ik me te veel thuis”, vervolgde hij.

Wietze doet zijn verhaal in een brief aan Mattie, die door De Telegraaf volledig is gepubliceerd. “De zielige Mattie die werd bedrogen, blijkt zelf de grootste bedrieger. Een matennaaier voor wie een bankrekening belangrijker is, dan afspraken nakomen en een goede vriendschap”, schrijft hij in de brief.

De radio-dj bevestigt dat zij wilde overstappen naar concurrent Sky Radio van Talpa Radio. “Maar in plaats van elkaar ‘vast te houden’, nam je het initiatief om - achter mijn rug om - te onderhandelen over een contract voor jou alleen: € 600.000,- per jaar en een Tesla voor de Mattie Valk ochtendshow.”

“Mattie, met jouw acties heb je niet alleen je ziel aan de duivel verkocht en veel mensen beschadigd, maar jij hebt daarmee ook hoogstpersoonlijk het radioduo Mattie & Wietze om zeep geholpen”, vervolgt hij. Wietze geeft aan ‘werkelijk geen idee’ te hebben hoe zijn radiocarrière er nu uit gaat zien.

Mattie richtte zich na zijn reactie tot Wietze. “Wiets, ik weet dat je luistert. We hebben deze achtbaan vijf jaar samen beleefd. Van hoogtepunten tot dieptepunten. (..) Het laatste wat ik wil is een moddergevecht over wie er gelijk heeft, want daarvoor blijf ik te trots op wat we samen bereikt hebben.”

Foto: Qmusic