KPN verliest kort geding tegen FOX Sports

KPN verliest kort geding tegen FOX Sports

Geschreven door Daniël Schalk

Telecombedrijf KPN heeft het kort geding verloren dat zij hadden aangespannen tegen FOX Sports, die haar belangrijkste tv-kanaal in het standaardpakket van KPN wil krijgen. De rechter oordeelt dat het contract niet op basis van de bestaande voorwaarden verlengd hoeft te worden.

KPN en FOX Sports krijgen de taak om de onderhandelingen te hervatten. FOX wil dat FOX Sports 1, waarop de Eredivisie wordt uitgezonden, voor alle KPN-klanten te zien is. Hierdoor wordt het pakket voor abonnees duurder, ook voor KPN-klanten die helemaal geen voetbal willen zien.

Momenteel kunnen klanten van KPN tegen extra betaling naar de zenders van FOX Sports kijken. Het contract tussen de twee partijen loopt aan het einde van de maand juli af en omdat de Eredivisie binnenkort weer begint, moet er snel een nieuw contract worden afgesloten met FOX Sports.

Ook andere tv-aanbieders willen FOX Sports 1 niet aan hun standaardpakket toevoegen. Tele2 heeft al aangekondigd dat het geen overeenkomst met FOX zal sluiten onder de nieuwe voorwaarden. Hierdoor gaat voor ruim 10.000 abonnees van FOX Sports bij Tele2 de voetbalzender op zwart.

Voor klanten van KPN, Caiway, Delta en enkele kleine aanbieders breekt een onzekere week aan, omdat het nog niet duidelijk is of zij wel een nieuwe overeenkomst met FOX sluiten onder de nieuwe voorwaarden. Ziggo en Canal Digital hebben nog een contract met FOX Sports tot 2020.