NOS maakt motto ‘altijd, overal’ waar tijdens Spelen

NOS maakt motto ‘altijd, overal’ waar tijdens Spelen

Geschreven door Daniël Schalk

Op vrijdag 5 augustus begint voor de NOS een mega-operatie als in het Maracanã-stadion de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro begint. Het doel van de NOS is om zoveel mogelijk mensen in staat stellen de prestaties van de olympische sporters te volgen.

De NOS maakt het motto ‘altijd, overal’ tijdens de Spelen helemaal waar. Er is een ongekend aantal uur live televisie en radio, maar ook veertien gelijktijdige livestreams op de website van de NOS. Daarnaast is het nieuws over de Spelen voor het eerst te volgen via Facebook en Instagram.

Tijden de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaan oud-olympiërs Robin van Galen, Erben Wennemars, Maarten Ducrot, Herbert Dijkstra, Ruben Houkes, Gregory Sedoc en Maarten van der Weijden voor de NOS aan de slag. Edith Bosch wordt de sidekick van Henry Schut op de late avond.

De gemiddelde olympische dag begint in Nederland vanwege het tijdsverschil van vijf uur als die in Rio net een paar uur voorbij is. Tussen 07:00 uur en 09:00 uur geeft Jeroen Stomphorst in NOS Studio Rio een overzicht van wat er de afgelopen nacht op de Olympische Spelen allemaal is gebeurd.

Daarna, tussen 09:00 en 10:00 uur, is het olympisch basketbaltoernooi te zien bij de NOS, tevens de allerlaatste klus van Mart Smeets voor de omroep. Om 14:00 uur begint de eerste editie van NOS Rio Live. Vier uur lang live sport, gepresenteerd door Rivkah op het Veld of Sjoerd van Ramshorst.

Om 18:00 uur wordt werkend Nederland bijgepraat door Tom Egbers en sidekick Robin van Galen, de bondscoach van de waterpoloheren, in NOS Studio Rio. In dit programma zal ook elke dag geschakeld worden met NOS-presentator Gert van 't Hof, die live verslag doet vanuit Rio de Janeiro.

Vervolgens neemt Dione de Graaff of Herman van der Zandt om 18:45 uur het stokje over met de tweede editie van NOS Rio Live, tot 23:00 uur. En om 23:00 uur presenteert Henry Schut samen met zijn sidekick en judokampioen Edith Bosch de dagelijkse talkshow NOS Studio Olympic Park.

Henry en Edith ontvangen daar medaillewinnaars, verliezers, hun coaches én gasten van buiten de sportwereld. In het programma nemen ook schaatstweeling Michel en Ronald Mulder het tegen elkaar op in olympische sporten als judo, roeien en zwemmen in de rubriek Mulder vs. Mulder.

In de derde en laatste editie van NOS Rio Live neemt Herman van der Zandt of Dione de Graaff vanaf 23:45 uur de verstokte sportliefhebber mee de olympische nacht in. Tot maar liefst 05:00 uur. Bij de atletiekfinales is oud-Europees kampioen op de 60 meter horden Gregory Sedoc te gast als analist.

Showbizznetwork TV was dinsdagochtend bij de perspresentatie van de NOS waar zij hun plannen voor de Olympische Spelen bekendmaakte en maakte de onderstaande reportage:

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/nos-journaal