Vanmiddag op tv: Olympische Spelen in Tokio van start met openingsceremonie
Bron: YouTube

Vanmiddag op tv: Olympische Spelen in Tokio van start met openingsceremonie

Geschreven door Daniël Schalk

De Olympische Spelen gaan om 13:00 uur (Nederlandse tijd) van start met de openingsceremonie. De OranjeLeeuwinnen speelden woensdag al hun eerste wedstrijd tegen Zambia, maar straks beginnen de Spelen officieel. De NOS doet live verslag. De uitzending begint al om 12:35 uur en duurt tot 16:00 uur.

Sprinter Churandy Martina en skateboardster Keet Oldenbeuving dragen tijdens de openingsceremonie de Nederlandse vlag. Voor Churandy worden de Olympische Spelen in Tokio zijn vijfde en laatste Spelen, terwijl het voor Keet haar eerste Spelen zijn. Skateboarden is dit jaar voor het eerst een Olympische sport.

Studio Tokio

Met de start van de Olympische Spelen start ook de dagelijkse talkshow NOS Studio Tokio. Presentator Henry Schut ontvangt in de studio in Scheveningen iedere avond atleten, coaches en analisten om de olympische dag te bespreken. Dione de Graaff is in Japan en spreekt voor Studio Tokio met verschillende sporters.

De NOS maakt ook het programma Tokio Vandaag, waarin iedere dag om 18:50 uur uitgebreide samenvattingen van de olympische sporten worden vertoond. Door het tijdsverschil met Japan zijn veel sporten in Nederland ’s nachts of overdag te zien. De presentatie is in handen van Sjoerd van Ramshorst.

De openingsceremonie is vanmiddag vanaf 12:35 uur te zien op NPO 1. Studio Tokio is vanaf vanavond iedere werkdag om 20:30 uur te zien op NPO 1 en in het weekend om 21:30 uur.