Van Nieuwkerk is ingekorte uitzendingen DWDD zat

Van Nieuwkerk is ingekorte uitzendingen DWDD zat

Geschreven door Pieter Jongsma

Matthijs van Nieuwkerk is het helemaal zat dat uitzendingen van De Wereld Draait Door ingekort worden als er Champions Leaguewedstrijden zijn. Er gaan geruchten dat het nieuwsprogramma onder meer om die reden van Nederland 3 naar Nederland 1 verhuist.

"Het lijkt erop. Officieel weten we eigenlijk van niks als ik heel eerlijk ben. Ik weet wel dat er sprake van is", reageert de presentator op de geruchten in het 3FM-radioprogramma van Giel Beelen. "We zijn het gewoon helemaal zat dat we kortere uitzendingen moeten maken, om voor een voorbeschouwing van drie kwartier te wijken."

Volgens Van Nieuwkerk zijn de voetbalwedstrijden van de Champions League 'onwrikbaar'. "Het is een onneembaar fort. Toen hebben wij gezegd: als het zo moet - de Champions League wordt inmiddels uitgesmeerd over zo veel weken - daar hebben we gewoon veel last van", vertelt hij. "Dan gaan we liever naar een zender waar we ons programma gewoon mogen afmaken. We begrijpen de reden niet achter het feit dat wij bijna wekelijks onze uitzending moeten inkorten."

De 52-jarige presentator benadrukt dat de kortere uitzendingen de enige reden zijn voor een eventuele overstap naar Nederland 1. "Het gaat ons echt om die ellende." Al begrijpt Van Nieuwkerk dat het achtuurjournaal niet voor hem zal wijken. "Dan keren we terug waar we ooit begonnen, namelijk tussen 19.00 uur en 20.00 uur.