Nederlandse olympiërs mogen niet naar Holland House

Nederlandse olympiërs mogen niet naar Holland House

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Sportkoepel NOC*NSF heeft olympische sporters afgeraden om naar het Holland Heineken House in Rio de Janeiro, waar momenteel de Olympische Spelen plaatsvinden, te gaan zolang zij nog in het olympisch dorp verblijven. Dat heeft een woordvoerder bevestigt tegenover het AD.

In het Holland Heineken House zou op dit moment een ziektegolf heersen en met de maatregel van NOC*NSF moet voorkomen worden dat sporters een virus meenemen het olympisch dorp in. Een woordvoerder van Heineken bevestigt dat er veel mensen ‘aan het snotteren’ zijn.

“Het warme weer buiten, de koude airconditioning binnen. Daar worden mensen ziek van”, aldus de woordvoerder. Vooralsnog heeft nog niemand van de 221 crewleden zich ziek gemeld. De Nederlandse olympiers die een medaille winnen, worden pas gehuldigd als zij helemaal klaar zijn.

De eerste medaillewinnares die op de planning staat om gehuldigd te worden is wielrenster Anna van der Breggen, die zondag goud won op de wegwedstrijd. Omdat Van der Breggen aankomende woensdag nog een tijdrit rijdt, wordt de wielrenster op zijn vroegst pas woensdagavond gehuldigd.

Het is niet bekend wat de maatregel van NOC*NSF voor gevolgen zal hebben voor de dagelijkse talkshow Studio TeamNL met Humberto Tan, dat in het Holland Heineken House wordt opgenomen. Humberto ontvangt in Studio TeamNL in de Nederlandse bar in Rio onder meer Nederlandse olympiërs.