NOS Journaal krijgt ronde studio met 360˚ camera’s

NOS Journaal krijgt ronde studio met 360˚ camera’s

Geschreven door Daniël Schalk

Het NOS Journaal, Nieuwsuur en het NOS Jeugdjournaal gaan een studio delen. Vanaf 23 augustus komen de drie programma’s vanuit een tijdelijke studio, omdat het decor van de programma's wordt vernieuwd. Het nieuwe decor is rond, met camera’s die de uitzendingen van de NOS 360˚ in beeld gaan brengen.

Na de verbouwing komen het NOS Journaal, Nieuwsuur en het NOS Jeugdjournaal samen uit één decor. Ze behouden hun eigen karakter, maar de gezamenlijke studio is efficiënter en tijdbesparend, omdat het decor niet meer tussen de uitzendingen door hoeft omgebouwd te worden.

“Niet alleen de decorstukken maar ook een deel van de huidige techniek is verouderd, dus dit wordt gemoderniseerd. Nieuw is dat er een rond decor wordt gebouwd, met camera's die de uitzendingen 360˚ in beeld gaan brengen. De studio gaat tevens gebruikt worden voor extra uitzendingen”, aldus de NOS.

[caption id="attachment_35942" align="aligncenter" width="530"] Ruwe schets van het vernieuwde decor NOS Journaal, Nieuwsuur, NOS Jeugdjournaal[/caption]

Om alvast een eerste indruk te geven van het nieuwe decor heeft de NOS een ruwe schets naar buiten gebracht. Hierop zie je de opstelling in de studio. De desk is de presentatieplek van Nieuwsuur. Daar recht tegenover, voor het kleine scherm, wordt tijdens Nieuwsuur het laatste nieuws gepresenteerd.

De presentatoren van het NOS Journaal en NOS Jeugdjournaal staan voor het grote scherm (midden). Meer informatie over de nieuwe studio van de drie programma’s volgt later, laat de nieuwsomroep donderdag weten. De verbouwing van de nieuwe studio is naar verwachting begin november gereed.

Showbizznetwork TV sprak eerder met NOS-baas Jan de Jong over de nieuwe studio: