The Next Boy/Girl Band: Spice Girls

The Next Boy/Girl Band: Spice Girls

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nog maar heel even wachten. Over ongeveer anderhalf uur start de nieuwste talentenjacht van Nederland. Om 20.30 uur start bij SBS6 de talentenjacht The Next Boy/Girl Band. Het wordt volgens de commerciële zender wel weer eens tijd voor een nieuwe boy of girl band. Deze hele week besteedde Showbizznetwork al aandacht voor bekende boy en girlbands.

In deze editie staat de succesvolste girlband centraal. Dan gaat dat natuurlijk over de Spice Girls. Sinds 1996 brachten Geri, Emma, Mel B, Mel C en Victoria de ene na de andere hit uit. Het begon allemaal met de grootste hit Wannabe. Dit heeft er voor gezorgd dat de Spice Girls wereldwijde bekendheid kregen. Niemand kon meer op deze vijf bijzondere meiden heen. 

Alle vijf meiden hadden een compleet eigen stijl en imago. Dat is wel een belangrijk punt voor een band. Het is ook meteen een onderdeel tot succes. Samen sta je sterker en zorg je voor een goede sfeer binnen de groep. Na het succes van Wannabe kwamen er meerdere succesvolle singles.

Zo brachten de Spice Girls ook het nummer Spice Up Your Life uit. Dit nummer werd ook een enorme hit voor de vijf meiden. Daarnaast werden ook de nummers Mama, Stop 2 Become 1 en Fiva Forever hits. Maar het nummer Wannabe blijft toch wel dé grootste hit van de Spice Girls.

Toch ontstonden er ook in de Spice Girls kleine scheurtjes. Het succes kreeg ineens een keerzijde. Ineens stapte er een bandlid op. Dit zorgde ook al voor een shock in de muziekwereld. Niemand minder dan Geri wilde niet langer een Spice Girl zijn en stapte op. De zangeres heeft wel veel te danken aan haar tijd als Spice Girl. Ze besloot al snel een solo carrière te starten.

Dit werd een groot succes voor Geri. Niet alleen Geri ging solo, ook Mel C bracht solo nummers uit. Even leek het erop alsof de Spice Girls helemaal uit elkaar zouden vallen. Maar de meiden zijn nooit officieel uit elkaar gegaan. Er waren zelfs plannen voor een reünie. Tot op heden is die er nog niet gekomen.

In 2012 kwamen alle vijf de dames, Geri, Emma, Mel B, Mel C en Victoria voor even bij elkaar. Voor de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Even was de populairste meidenband aller tijden weer even bij elkaar. Dit smaakte natuurlijk voor alle vrouwen naar meer. Toch gooide Victoria roet in het eten. De zangeres én voetbalvrouw wilde toch niet meer meedoen met een reünie.

Na het grote succes zijn Geri en Mel B vaak te zien geweest in talentenjachten. De beide zangeressen waren te zien als jurylid. Hiermee laten deze twee zangeressen zien dat er ook een leven ná een girlband is. Nadat Geri in 1998 uit de band stapte, bleven de overige vier dames overeind staan. Toch konden de fans merken dat er iets niet klopte. Geri was onderdeel van de Spice Girls. Het was dan ook enorm zonde dat Geri de band verliet.

Of er nu dankzij The Next Boy/Girl Band opnieuw een succesvolle girlband zal ontstaan is nog even de vraag. De zoektocht gaat in ieder geval van start. Vanaf vrijdagavond kan de kijker de zoektocht zelf gaan volgen. Dan is de nieuwe talentenjacht wekelijks te zien bij SBS6.

Nicolette van Dam verruilt voor even RTL voor SBS. De blonde presentatrice zal samen met Tim Douwsma deze nieuwe talentenjacht gaan presenteren. Zullen zij er in slagen om inderdaad een nieuwe boy/girl band samen te stellen? De toekomst zal het de kijker leren. De komende weken zit de kijker bij SBS6 meer dan goed. De eerste beelden zien er nu al spectaculair uit. Wie weet heeft SBS6 wel goud in handen.

Aantal dagen tot de start van The Next Boy/Girl Band:

[ujicountdown id="Showbizznetwork" expire="2016/08/26 20:30" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]

The Next Boy/Girl Band is vanaf vrijdag, wekelijks, om 20:30 uur te zien op SBS6.