The Next Boy/Girl Band: Girls Aloud

The Next Boy/Girl Band: Girls Aloud

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vanavond is de tweede aflevering van The Next Boy/Girl Band te zien bij SBS6. Een week geleden maakte de nieuwste talentenjacht geen goede eerste indruk. Er keken slechts 434.000 mensen naar de eerste aflevering. Hierop besloot SBS6 om op zaterdagavond twee keer een herhaling uit te zenden. Ook dit werd niet het succes waar de zender op gehoopt had.

Vorige week besteedde Showbizznetwork al aandacht aan verschillende boy en girlbands. Zo stonden Atomic Kitten, Westlife, Sugababes, One Direction en de Spice Girls centraal. In deze editie staan de meiden van Girls Aloud centraal.

Via een talentenjacht hoopt SBS6 dat er weer een nieuwe boy of girlband zal ontstaat. De meiden van Girls Aloud zijn ook bekend geworden via een talentenjacht. In Popstars- The Rivels werden Nicole, Kimberly, Cheryl, Nadine en Sarah gekozen als winnaressen. Zij werden in 2002 beter bekend onder de naam Girls Aloud. In hun thuisland, Groot-Brittannië, werden de meiden enorm populair.

Met hun allereerste single, Sound Of The Underground, brak Girls Aloud ook in Nederland door. Het is dus goed mogelijk dat de winnende band ook internationaal kan doorbreken. Even werd Girls Aloud al vergeleken met de Spice Girls. Ook die kwamen uit Groot-Brittannië. Maar Girls Aloud wist zich al snel te onderscheiden van dat beeld.

Ook de tweede single, No Good Advice werd een hit voor de meiden. Opnieuw bracht Girls Aloud een uptempo nummer uit van hun debuutalbum. Daarna bleven de meiden maar met hits komen. Niet alle singles werden even succesvol, maar een paar springen er toch wel uit.

Zo zong Girls Aloud één van de titelsongs van de film Love Actually. Dit werd het nummer Jump (For My Love), een cover van The Pointer Sisthers. De combinatie van film en muziek zorgde er voor dat Girls Aloud weer een hit op hun naam konden zetten. Naast Jump (For My Love) volgende er nog een cover.

Een andere hit voor Girls Aloud was het nummer I Think We're Alone Now. Dit nummer werd ook gezongen door zangeres Tiffany en ook nog door Tommy James & The Shondells. De cover die Girls Aloud uitbracht was een stuk moderner dan de andere twee versies. Dat is ook wel een tip voor de winnende band. Als er gekozen wordt om een cover op te nemen, zorg er dan voor dat wel een eigen versie wordt.

Ook de nummers Wake Me Up en I'll Stand By You werden hits voor de meiden. Dat er leven na een girlband is, is al langer bekend. Een goed voorbeeld hiervan waren de Spice Girls. Zangeres Geri stapte uit de populaire band en startte een solo carrière. Ook Mel C startte ook een solo carrière. Ook in Girls Aloud ging een zangeres voor een solo carrière.

Zangeres Cheryl Cole bracht in 2010 haar eerste solo single uit, Fight For This Love. Dit werd een grote hit, ook in Nederland. Daarna bracht ze een single uit samen met Will. I. Am, bekend van The Black Eyed Peas. Deze single kreeg als titel 3 Words en werd ook een hit. Maar Cheryl deed meer dan alleen zingen. Zo nam zij ook plaats achter de jurydesk in de Britse X-Factor. Dit heeft zij een aantal gedaan,

Er is dus zeker een leven na een band. Het is te hopen dat de winnende band een mooie muzikale carrière te wachten staat. Het wordt tijd dat er weer een Nederlandse boy of girlband door gaat breken. Wie weet breken zij dan ook door buiten Nederland. In de komende weken zal duidelijk worden of er een boy of girlband zal worden gevormd. Vrijdagavond is de tweede aflevering te zien. Maar SBS6 heeft er nu een geduchte concurrentie bij gekregen. Bij RTL 4 start het tweede seizoen van Super Kids.

The Next Boy/Girl Band is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

Bekijk The Next Boy/Girl Band terug via TVblik.