RTL4-kijkers in studio Dance Dance Dance met VR-bril

RTL4-kijkers in studio Dance Dance Dance met VR-bril

Geschreven door Daniël Schalk

KPN, RTL en Talpa brengen samen een primeur op de Nederlandse televisie: de virtual reality tv-ervaring voor thuis. KPN is opnieuw hoofdsponsor de dansshow Dance Dance Dance en geeft gratis VR-brillen weg, waarmee kijkers van Dance Dance Dance virtueel in de studio kunnen zijn.

KPN heeft de cardboard bril speciaal ontworpen om virtual reality voor iedereen toegankelijk te maken. Zo wil de provider laten zien dat technologie niet ingewikkeld is, maar het leven juist vrijer, leuker en makkelijker maakt. De VR-brillen zijn gratis verkrijgbaar bij alle KPN-winkels.

Dance Dance Dance is de eerste dansshow op televisie waar kijkers via virtual reality het gevoel krijgen live in de studio te staan. KPN heeft de VR-bril zo ontworpen dat er een mobiele telefoon in past die er samen met de app voor zorgt dat je vanaf je bank de studio in wordt gezogen.

[caption id="attachment_36075" align="aligncenter" width="581"] De VR-bril die KPN samen met RTL en Talpa heeft ontwikkeld voor Dance Dance Dance.[/caption]

Vanaf de tweede aflevering kun je live één dans virtueel beleven, na de uitzending worden ook de overige dansen in virtual reality aangeboden in de app van de dansshow. KPN stelt de VR-brillen gratis beschikbaar, zodat een virtual reality tv-ervaring thuis toegankelijker wordt dan ooit.

Dance Dance Dance keert zaterdag 3 september terug op RTL4 voor een tweede seizoen. Net als in het eerste seizoen strijden vijf danskoppels in zes afleveringen voor de titel Beste Dance Act van Nederland. Het programma wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Jandino Asporaat.

Dance Dance Dance is vanaf zaterdag 3 september, wekelijks, om 20:00 uur te zien op RTL4.

Bekijk Dance Dance Dance op TVblik.nl/dance-dance-dance