Van einde Dance Dance Dance tot bedreigde NOS-journalisten: bijlezen in één minuut
Bron: Daniël Schalk

Van einde Dance Dance Dance tot bedreigde NOS-journalisten: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 42 terug.

EO organiseert concert om Nederlanders hoop te bieden

De EO komt woensdag 28 oktober met een grote tv-show om Nederlanders hoop te bieden tijdens de tweede golf van het coronavirus. In een leeg Ahoy treden tijdens het Concert van hoop onder andere Maan, Miss Montreal, Roel van Velzen en Trijntje Oosterhuis op met hoopvolle muziek. De optredens worden afgewisseld met verhalen uit het hele land waarin muziek een grote rol speelt.

SBS6 stopt met dansprogramma Dance Dance Dance

SBS6 komt niet meer met een nieuw seizoen van Dance Dance Dance. De tegenvallende kijkcijfers bij SBS6 zijn de reden om de stekker uit het ooit succesvolle dansprogramma te trekken. Dat heeft presentatrice Wendy van Dijk onthuld in RTL Boulevard. Dance Dance Dance verhuisde in 2018 van RTL4 naar SBS6, toch scoorde het programma niet de cijfers die de zender had gehoopt. Bij RTL4 trok het programma wekelijks miljoenen mensen, maar SBS6 moest het doen met slechts 500.000 kijkers.

Jan Joost van Gangelen verhuist met VI mee naar ochtend

Jan Joost van Gangelen blijft de radio-uitzendingen van Veronica Inside op vrijdag presenteren. Jan Joost heeft toestemming gekregen van zijn werkgever FOX Sports om mee te verhuizen naar de ochtend. Veronica Inside verhuist volgende maand naar de ochtend, om daar vanaf 2 november het gat te vullen dat radio-dj Giel Beelen heeft achtergelaten met zijn overstap naar NPO Radio 2. 

NOS verwijdert logo van wagens na vele bedreigingen

De satellietwagens van de NOS zijn niet langer meer te herkennen aan het rode logo van de publieke nieuwsomroep. De NOS ziet zich hiertoe genoodzaakt vanwege de aanhoudende bedreigingen aan het adres van hun medewerkers terwijl zij hun werk doen. Vrijwel dagelijks worden journalisten en technici van de NOS geconfronteerd met opgestoken middelvingers of scheldpartijen. Ook worden de satellietwagens op de weg regelmatig afgesneden of geblokkeerd door andere weggebruikers.

Paul de Leeuw maakt toch Sinterklaasshow voor RTL4

Er komt dit jaar tóch een Sinterklaasshow van Paul de Leeuw op RTL4. Het was nog even onzeker of Paul wel een Sinterklaasshow zou gaan maken nu hij zijn exclusieve contract bij RTL heeft laten ontbinden. De presentator en RTL gaan samen op projectbasis verder. Er komt dus op 5 december wel een nieuwe editie van Sint & Paul Pakken Uit!, waarin bijzondere wensen worden vervuld.