‘Giel Beelen stopt met ochtendshow’

‘Giel Beelen stopt met ochtendshow’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Giel Beelen stopt na twaalf jaar met het ochtendprogramma GIEL op NPO 3FM, dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van ingewijden. Volgens de krant is het niet bekend wanneer Beelen met zijn programma stopt, maar de reden zou zijn dat de jongerenradiozender wil verjongen.

Het stoppen van het ochtendprogramma past volgens het AD in het kader van verjonging en vernieuwing bij 3FM. Een woordvoerder van de NPO heeft zaterdag aan de NOS laten weten dat de gesprekken over de vernieuwingen op radiozender NPO 3FM nog in volle gang zijn.

Er zouden plannen zijn voor een nieuw weekendprogramma met Giel Beelen op NPO 3FM. Domien Verschuuren zou worden genoemd als opvolger van Giel in de ochtend. De 50 jaar oude radiozender wil verjongen sinds uit de luistercijfers is gebleken dat het aantal luisteraars van 3FM flink daalt.

Voor de zomer kondigde Giel zelf al aan dat hij zou stoppen. Giel zei in de laatste uitzending voor de zomerstop van zijn programma dat het zijn laatste uitzending ‘voor jullie’ was. Er werd sterk getwijfeld aan zijn uitspraken, omdat hij misschien de maand juli bedoelde in plaats van ‘jullie’.

Het RTL4-programma RTL Boulevard zocht toen der tijd contact met 3FM, maar die wilde niet reageren. Domien Verschuuren nam de ochtendshow over in de vakantie van Giel. Na de zomer keerde de 3FM-dj gewoon weer terug op 3FM, waar hij sinds 2004 de ochtendshow maakt.

Bekijk Giel Beelen op TVblik.nl/dossier/giel-beelen