KPN Presenteert met nieuw muziekprogramma Roadie

KPN Presenteert met nieuw muziekprogramma Roadie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanaf 13 oktober is er een nieuw muziekprogramma te zien bij KPN Presenteert, 'Roadie'. Elke week is presentator Nabil Aoulad Ayad roadie van een muzikant of band en moet hij allerlei taken uitvoeren. Ondertussen komt hij alles over de artiest te weten en krijgt de kijker een uniek kijkje achter de schermen.

In de eerste afleveringen is Nabil de roadie van onder andere Broederliefde, Direct, Maan en B-Brave.

In het programma 'Roadie' staat Nabil Aoulad Ayad elke aflevering in dienst van een muzikant of band. Hij is hun roadie. Hij haalt ze thuis op, breng ze naar de gig en loopt backstage met ze mee. Ook heeft Nabil voor elke artiest een spectaculaire verrassing in petto om de dag onvergetelijk te maken.

Zo heeft hij Maan verrast door samen te gaan stuntvliegen en werd B-Brave getrakteerd op hamburgers door achteruit door de MC Drive te rijden. Door al deze bijzondere momenten komt Nabil alles over de artiesten te weten en biedt hij de kijker een unieke blik achter de schermen. Humor, ontboezemingen en muziek staan centraal bij 'Roadie'.
Roadie wordt geproduceerd door No Pictures Please, het productiebedrijf van Ewout Genemans dat eerder al spraakmakende programma's als De Roze Wildernis, Niet lullen maar poetsen, Fans! en From Russia With Love maakte. Ewout Genemans, CEO No Pictures Please:"We hebben de eerste afleveringen opgenomen en daar zijn we super enthousiast over. Nabil heeft de gave om snel de 'friend of the band' te worden, waardoor er veel persoonlijke en leuke gesprekken ontstaan. Het wordt daardoor echt een intiem kijkje achter de schermen, met veel humor uiteraard!"

Nabil was als kind al niet meer weg te slaan bij musicals op school en groeide op met de grappen van Hans Teeuwen, wat later zijn grote inspiratie werd op het gebied van cabaret. Naast cabaret ontwikkelde Nabil zich ook op het gebied van beatboxen; in 2006 won hij zelfs de Nederlandse Kampioenschap Human Beatboxing. Hij vertolkte in de daaropvolgende jaren meerdere rollen in Nederlandse soapseries, zoals Yousef El-Bassity in 'Onderweg naar Morgen' en in het theaterstuk 'Rzpkt', kon hij niet alleen zijn beatboxskills, maar ook zijn zang- én danskwaliteiten tentoonstellen.

In 2015 haalde Nabil de finale van het Leids Cabaret Festival en roemde de jury Nabil's vermogen om zijn kwetsbaarheid om te zetten in goede grappen en zagen zij in hem een innemende, veelbelovende cabaretier met een toekomst in het theater. Nabil was onder andere op tv te zien in de 'BAAS Raymann' show op NPO1 en in Alpacas de improvisatieshow op BNN.
'Roadie' is vanaf 13 oktober, wekelijks op donderdag, om 20:30 uur te zien op kanaal 18 van KPN Presenteert en daarna ook on demand beschikbaar. Elke aflevering is tijdelijk voor iedereen te zien op www.kpn.com/roadie.