RTL test verkeerskennis in De Nationale Verkeerstest

RTL test verkeerskennis in De Nationale Verkeerstest

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL gaat de verkeerskennis van bekend en onbekend Nederland testen in een De Nationale Verkeerstest. 95% van de Nederlanders zegt beter te rijden dan de gemiddelde bestuurder.

Dat dit natuurlijk nooit kan kloppen wijzen ook het aantal verkeersongevallen uit. Jaarlijks worden namelijk meer dan 400.000 auto-aanrijdingen gemeld bij verzekeraars.

Meer dan 70% van de Nederlanders zou zakken voor zijn theorie-examen als ze deze nu opnieuw moeten doen. ‘De Nationale Verkeerstest’ is dan ook dé ideale test om te kijken of je nog up-to-date bent qua verkeerskennis en verkeersinzicht. De test gaat ook in op alles wat ons kan beïnvloeden op de weg, zoals: wat doet alcohol met je in het verkeer? En drugs? En niet te vergeten de smartphone, tegenwoordig oorzaak van een groot gedeelte van de verkeersongelukken.

In de studio strijden vijf BN’ers gekoppeld aan hun eigen publieksvak om de felbegeerde trofee. Het vak met fietsers wordt aangevoerd door Michael Boogerd. Het bataljon pitspoezen staat onder de deskundige leiding van Shelly Sterk, het gas wordt flink ingedrukt in het vak van de speeddevils met Dave Roelvink en Bridget Maasland neemt als kilometervreter de leiding op zich van het vak asfaltvreters. Bram Moszkowicz tenslotte, hij staat symbool voor het oudste vak, de oldtimers.

De Nationale Verkeerstest is 1 november te zien bij RTL 5 om 20.30 uur.
Bekijk De Nationale Eettest op TVblik.nl/de-nationale-eettest