Beau en Jeroen presenteren Nationale IQ Test

Beau en Jeroen presenteren Nationale IQ Test

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge presenteren op zaterdag 2 januari de eerste editie van De Nationale IQ Test op RTL4. Op woensdag 24 juni werd bekend dat het programma na vijftien edities verhuist van omroep BNN naar de commerciële familiezender RTL4.

Beau en Jeroen volgen Ruben Nicolai en Sophie Hilbrand op, die het programma afgelopen januari samen presenteerden. Jeroen Pauw en Bridget Maasland waren de eerste presentatoren van het programma. Daarna presenteerde onder meer ook Patrick Lodiers en Valerio Zeno de test.

Oud-BNN-presentator Ruben Nicolai was een voor de hand liggende presentator voor De Nationale IQ Test bij RTL4, aangezien hij afgelopen jaar is overgestapt naar RTL. Toch heeft RTL voor een totaal ander presentatieduo gekozen, namelijk Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge.

RTL-zenderbaas Erland Galjaard vertelde afgelopen juni niet alleen met De Nationale IQ Test te komen. “Ik ben dan ook blij dat we meteen uit kunnen pakken met deze drie testen op tv en online. Daarnaast kijken we ook nog naar andere varianten op De Nationale Testen”, aldus Galjaard.

Dit jaar keken er naar de laatste editie van De Nationale IQ Test op BNN bijna 1,3 miljoen kijkers, de een-na-laagste score ooit voor het programma. Eén keer eerder scoorde de show lager. In 2012 keken er een recordaantal mensen, toen keken er ruim 1,8 miljoen mensen naar De Nationale IQ Test.

Bekijk De Nationale IQ Test op TVblik.nl/amusement-human-intrest/de-nationale-iq-test-2