NOS doet verslag van eindstrijd om Witte Huis

NOS doet verslag van eindstrijd om Witte Huis

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De NOS doet de komende dagen verslag van de laatste fase in de strijd om het Witte Huis. Morgen, dinsdag 8 november, kiezen de Amerikanen tussen Hillary Clinton en Donald Trump. Na een lange en ongewoon harde campagne moeten de Amerikanen morgen dan toch eindelijk kiezen.

In de verkiezingsnacht, 8 op 9 november, presenteren Rob Trip en Dionne Stax NOS Amerika Kiest. In het programma schakelen zij met onder anderen het verkiezingsontbijt van de Amerikaanse ambassade in het Kurhaus en verslaggever Simone Weimans bij President’s Night in de Melkweg.

In Amerika is NOS-verslaggever Gerri Eickhof bij de Democraten en NOS-verslaggever Mattijs van de Wiel bij de Republikeinen. In de studio in New York spreekt presentator Twan Huys met diverse gasten over de uitslag en wat die betekent voor de Amerikanen en voor de rest van de wereld.

Nieuwsuur maakt vanaf vanavond, 7 november, twee verkiezingsuitzendingen vanuit New York met reportages en Amerikanen, Nederlandse Amerikanen, voorstanders van Trump en aanhangers van Clinton. Deze twee live-uitzendingen vanuit New York worden gepresenteerd door Twan Huys.

Woensdag wordt Nieuwsuur gepresenteerd door Mariëlle Tweebeeke vanuit de vertrouwde studio in Hilversum. In de uitzending worden de reacties uit de hele wereld op de kersverse Amerikaanse president besproken. Ook ontvangt Mariëlle gasten en doen Twan Huys verslag vanuit New York.

Nieuwsuur is 7, 8 en 9 november van 22:00 tot 23:00 uur te zien op NPO 2.

Amerika Kiest is in de nacht van 8 op 9 november van 00:00 tot 09:00 uur te zien op NPO 1.

Bekijk Nieuwsuur op TVblik.nl/nieuwsuur