Het Sinterklaasjournaal is ongekend populair

Het Sinterklaasjournaal is ongekend populair

Geschreven door Pieter Jongsma

Meer dan 1 miljoen ouders en kinderen zaten gisterenavond aan de buis gekluisterd om Het Sinterklaasjournaal maar niet te hoeven missen. Hierbij is het bereik gemeten onder alle kijkers van 3 jaar en ouder. Ook de meekijkende ouders zijn opgenomen in de telling.

De afgelopen 2 dagen gingen er ook zo’n 250.000 unieke bezoekers per dag naar de site van Het Sinterklaasjournaal, met name om een kijkje te nemen op de stoomboot. Daarnaast is Het Sinterklaasjournaal inmiddels al zo’n half miljoen keer teruggekeken via Uitzending gemist en de eigen site van Het Sinterklaasjournaal.

NTR-eindredacteur Ajé Boschhuizen over het succes: “Uit deze geweldige cijfers blijkt dat steeds meer mensen ons een bijzonder warm hart toedragen. Ons programma speelt daardoor echt een verbindende rol in de Sinterklaasperiode. Daar zijn we bij de NTR als Publieke Omroep enorm trots op!” Dieuwertje Blok presenteert het Sinterklaasjournaal van maandag 11 november t/m zaterdag 5 december. Het Sinterklaasjournaal is elke dag te zien om 18.00 uur bij de publieke kinderzender ZAPP op Nederland 3.

 

In Het Sinterklaasjouraanl doen Dolores  Leeuwin en Jeroen Kramer verslag vanuit verschillende locaties in het land. De presentatie vanuit de studio is in handen van Dieuwertje Blok. Ook duiken diverse bekende Nederlanders op in het journaal. Zoals Erik van Muiswinkel, Bob Fosko, Jochem Myjer, Joep Onderdelinden, Freek de Jonge, Arjan Ederveen, Bianca Krijgsman, Jeroen Spitzenberger, Sanne Vogel, Micha Wertheim, Nelleke van der Krogt, Patrick Stoof, Derek de Lint, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Tim de Murck, Pierre Wind, Jaques d’Ancona, Lenie ’t Hart, George van Houts, Sjoerd Pleijsier, (Heel Holland Bakt) Bakker Evert en Mimoen Oeled Radi.

 

Intocht Sinterklaas in Groningen

Zaterdag 16 november is het groot feest in Groningen! Die dag zetten Sinterklaas en zijn Pieten voet aan wal in de Martinistad. De goedheiligman zal met zijn gevolg in de historische Groninger binnenstad aanmeren met zijn stoomboot. Alle kinderen uit Groningen en omstreken kunnen de Sint welkom heten.

De NTR doet live verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op het digitale themakanaal Zappelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.

De centrale presentatie wordt vanuit Groningen verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal, Dieuwertje Blok. Ze wordt op de kade bijgestaan door één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, Jeroen Kramer. Met de komende intocht in de stad Groningen krijgt de provincie Groningen voor het eerst sinds de eerste televisie-intocht in 1952 de landelijke ontvangst van de Sint toegewezen.