Showbizznetwork weekoverzicht – week 14 – 2016

Showbizznetwork weekoverzicht – week 14 – 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 14 werd bekend dat de boyband MainStreet na vijf jaar uit elkaar gaat, Lingo mét Lucille Werner mogelijk terugkeert op SBS6, KRO-NCRV een dramaserie gaat maken van de musical Petticoat en NPO 3 dit najaar met het spraakmakende televisieprogramma Hunted komt.

Ook NOS-presentator Winfried Baijens, het stel Kirsten en Regilio uit Temptation Island, de mysterieuze Toon en het Amerikaanse X Factor-jurylid Simon Cowell waren in de 14de week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 14.

Maandag

Winfried Baijens presenteert dit jaar op Koningsdag een avondprogramma waarin wordt teruggeblikt op de hoogtepunten van Koningsdag. Het is de eerste keer dat de NOS, naast het rechtstreekse verslag van de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander, met een avondprogramma komt. Zwolle is 27 april het decor van de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander.

Kirsten uit Temptation Island is zwanger. Kirsten en Regilio verwachten samen hun eerste kindje. Het stel testte de afgelopen weken hun relatie in het spraakmakende RTL5-programma Temptation Island. Vorige week donderdag was in de finale van Temptation Island te zien hoe Regilio zijn Kirsten bij het kampvuur ten huwelijk vroeg. RTL liet weten dat Kirsten nu tien weken zwanger is.

Dinsdag

Afgelopen dinsdag zijn de opnames gestart van de van de nieuwe dramaserie Petticoat, gebaseerd op de gelijknamige musical. In maart 2015 kwamen er al geruchten naar buiten dat KRO-NCRV aan een dramaserie zou werken van de musical. De musical Petticoat, dat speciaal geschreven werd voor Chantal Janzen, ging op 3 oktober 2010 in première en werd door ruim 300.000 bezoekers bezocht.

De afgelopen week verschenen er op Social Media meerdere foto’s van de mysterieuze Toon, die met veel bekende Nederlanders als Lieke van Lexmond, Manuel Broekman en Lil Kleine poseerde. Dinsdag onthulde KPN dat de mysterieuze Toon een personage is uit de gelijknamige serie van KPN Presenteert. De serie gaat over Toon, die per ongeluk beroemd wordt na een video op internet.

Oud-voetballer Johnny Heitinga gaat samen met presentator Jan Smit een nieuw programma maken voor AVROTROS. In het nieuwe programma gaan Heitinga en Smit, nu Nederland zich niet heeft geplaatst voor het EK Voetbal, op zoek naar een land dat Nederland nu moet supporten. AVROTROS bevestigt tegenover Shownieuws dat het programma er komt, maar kan niet meer vertellen.

Woensdag

NPO 3 komt dit najaar met het nieuwe tv-programma Hunted, waarin kandidaten als voortvluchtigen 1 maand lang uit handen moeten zien te blijven van een fictieve geheime dienst. De deelnemers die niet worden opgepakt, winnen een geldbedrag. Hunted was vorig jaar een groot succes op het Britse Channel 4. Het was al bekend dat diverse partijen in Nederland interesse hadden in het format.

De Nederlandse boyband MainStreet gaat na vijf jaar uit elkaar, dat maakten Nils, Rein, Daan en Owen van MainStreet afgelopen woensdag bekend in RTL Boulevard. Nils, Rein, Daan en Owen kennen elkaar via The Voice Kids. In 2011 deden alle vier de jongens mee aan de audities van de RTL4-talentenjacht. Op 19 juni geven de jongens van MainStreet hun afscheidsconcert.

Donderdag

Het Amerikaanse X Factor-jurylid Simon Cowell is opgedoken in de Panama Papers. Simon is de enige eigenaar van Southstreet Limited en Eaststreet Limited. Volgens een woordvoerder van Simon heeft hij de bedrijven niet opgezet, maar hebben accountants dat voor hem gedaan. In de Panama Papers staan namen van mensen die hun vermogens hebben overgebracht naar belastingparadijzen.

Het programma Lingo keert mét Lucille Werner als presentator terug op SBS6, dat hebben insiders op de MIP-televisiebeurs in Cannes tegen het AD verteld. SBS zou volgens de insiders het populaire programma, dat in 2014 bij de Publieke Omroep verdween, nieuw leven in willen blazen. SBS wil niets zeggen over de mogelijke terugkeer van Lingo. AVROTROS liet weten van niks af te weten.

RTL4 komt komende zomer met Nieuwe Tijden, een serie van dezelfde makers van Goede Tijden Slechte Tijden. Nieuwe Tijden speelt zich af middenin een bruisende studentenstad waar een groep studenten samenwoont in één huis waar vriendschappen ontstaan en grenzen worden verlegd. Ferry Doedens speelt ook mee in de serie. Hij speelt de rol van zijn GTST-personage Lucas Sanders.

Vrijdag

Singer-songwriter Douwe Bob, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016 in Zweden, treedt als zesde op tijdens de eerste halve finale van het Songfestival op dinsdag 10 mei 2016. De organisatie van het Songfestival heeft afgelopen vrijdag de startposities van de halve finales bekendgemaakt. De eerste halve finale wordt geopend door Finland en afgesloten door Malta.

Het reisprogramma Campinglife stopt na vijftien jaar. Zaterdag, 9 april, is de allerlaatste uitzending van het RTL4-programma uitgezonden. “Vanaf volgend seizoen gaan we op dat tijdslot andere programma’s programmeren”, liet RTL afgelopen vrijdag aan RTL Boulevard weten. Sander Janson presenteerde het programma vijftien jaar lang, met veel verschillende vrouwen aan zijn zijde.

Het NPO 3-programma Jan rijdt rond, de opvolger van het NPO 2-programma Man Bijt Hond, krijgt geen vervolg. Het programma trok dagelijks gemiddeld 100.000 kijkers. Op Facebook lieten de makers vrijdag weten dat ‘Jan rijdt rond per 1 mei 2016 stopt’ en dat ‘enorm jammer’ te vinden. Het programma wordt vervangen door onder andere herhalingen van All Stars en 60 jaar Songfestival.

Zaterdag

De nieuwe vrijdagavond van SBS6 met de nieuwe programma’s Zullen we een spelletje doen? en Wat een poppenkast! is matig van start gegaan, dat bleek afgelopen zaterdag uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zullen we een spelletje doen?, het nieuwe programma van Nick & Simon, trok 529.000 kijkers. Daarna trok het satirische programma Wat een poppenkast! 660.000 kijkers.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de veertiende week van 2015 kwam was er geen editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In 2014 wel, met toen het nieuws dat Gordon zijn contract bij RTL voor vijf jaar heeft verlengd, Paul de Leeuw zijn productiebedrijf E.V.A. Media onderbrengt bij producent Medialane, Patty Brard in gesprek is met SBS6 over een eigen soap en dat de nieuwe studio van RTL Nieuws wordt uitgesteld.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 14. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 15 lees je volgende week zondag, 17 april, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!