Summer Songs 2017: #6 Try Everything

Summer Songs 2017: #6 Try Everything

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

In 2016 brengt Walt Disney de animatiefilm Zootopia uit. In deze film draait het allemaal op agente Judy Hopps. Dit dappere konijn heeft maar één doel voor ogen. Zij wil dolgraag politieagente worden in de grote stad, Zootopia. Eenmaal daar aangekomen wordt zij niet serieus genomen. Dit veranderd al snel wanneer zij een vermissingszaak denkt op te lossen. Hierbij krijgt zij hulp van de sluwe vos Nick Wilde.

Zangeres Shakira kreeg de eer om de titelsong van Zootopia te zingen. Het nummer is een regelrechte hit op YouTube. Inmiddels hebben al meer dan 312.000.000 mensen de videoclip bekeken op YouTube. Een hit in Nederland is het helaas niet geworden. De film zelf werd wel een groot succes voor Disney. Zootopia is namelijk gemaakt door dezelfde makers die ook Frozen hebben bedacht. 

Het nummer, Try Everything, heeft wel iets typisch zomers. Een latin zangeres als Shakira maakt al snel zomerhits. Dit nummer is daar wederom een voorbeeld van. Dit keer heeft Shakira niet alleen een zomerhit gescoord, zij heeft ook een nummer met een boodschap. Try Everything gaat over dingen proberen in het leven. Niet alles zal in één keer lukken. Als je maar blijft proberen, dan gaat het zeker lukken, aldus Shakira.

Niet alleen mocht Shakira de titelsong inzingen, zij kreeg ook een rolletje in Zootopia. Zo was daar popster Gazelle, die een popidool was in Zootopia. Wie had die stem beter kunnen inspreken dan Shakira? Het personage heeft niet heel veel tekst, maar laat wel muzikaal van zich horen.

Wederom laat Disney nu zien dat film en muziek prima samen gaan. Een Disneyfilm zonder muziek is niet voor te stellen. Shakira's hit pas perfect bij Zootopia. De tekst slaat precies op hoofdpersoon Judy. Zij moet haar droom omzetten in werkelijkheid. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn. Het gaat met vallen en opstaan, maar uiteindelijk probeert Judy het keer op keer.

Of dat uiteindelijk ook leidt tot een succes, is te zien in de film Zootopia. Inmiddels hebben al veel mensen deze film in de bioscopen bekeken. Op dit moment kunnen de mensen de film ook thuis bekijken. De dvd van Zootopia ligt alweer een weer eeen jaar in de winkels. Daarnaast is er ook een cd uitgebracht met nummers uit de film. Hierop is ook de titelsong, Try Everything, te horen.

Shakira brak in 2002 in Nederland door. Toen verscheen de zomerhit Whenever, Wherever. Deze hit stond wekenlang bovenaan in de Nederlandse hitlijsten. Daarna bracht Shakira veel meer zomerhits uit, zoals Waka Waka, Loca en Hips Don't Lie. In 2015 is zelfs een Summer Songs over Shakira verschenen. Deze editie is hier nogmaals terug te lezen.

Over Zootopia is ook een filmrecensie verschenen. Deze filmrecensie is hier nogmaals te lezen. Hiermee zit de zesde editie van Summer Songs erop. Volgende week zal Summer Songs weer in het teken staan van één artiest. Dit keer zal zanger Bruno Mars centraal staan.