Amy MacDonald komt naar Nederland

Amy MacDonald komt naar Nederland

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Schotse zangeres Amy MacDonald komt weer naar Nederland. Op zondag 5 maart 2017 staat de zangeres in het Tivoli Vredenburg in Utrecht. Amy brak in 2008 door in ons land met de hit This Is The Life. Vanaf dat moment kon niemand meer om de zangeres heen. Het gelijknamige album werd ook erg goed ontvangen. Op dit album staan ook de hits; Mr Rock & Roll, Run en Let's Start A Band.

Ook daarna bleef Amy met hits komen. Zo bracht Amy in 2012 de hit Slow It Down uit. Volgend jaar staat haar nieuwe album in de planning. Het album heeft als titel Under Stars gekregen. Dit album zal op 17 februari 2017 verschijnen. Aan de hand van haar album gaat Amy op een tour. Hierbij staat ze slechts één keer in Nederland. 

Naast Nederland zal Amy ook gaan optreden in Duitsland, Luxemburg, België, Schotland, Oostenrijk, Zwitserland en Polen. Vooral in Duitsland is Amy enorm populair. Misschien wel populairder dan bij ons in Nederland. Voor wie Amy in Nederland wil zien moet snel zijn. De ticketverkoop start al op 2 december. Alle tour datums en locaties zijn hier terug te vinden op de website van de zangeres.

In de zomermaanden besteedde Showbizznetwork ook al eens aandacht aan Amy. Zo verscheen er een speciale Summer Songs over de zangeres. Hierin werden alle hits van haar beschreven en benoemd. Maar This Is The Life blijft misschien wel één van de grootste hit tot nu toe. Lees deze Summer Songs over Amy MacDonald hier nogmaals terug.

De eerste single van het nieuwe album is ook al een feit. Deze single heeft als titel Down By The Water. In vier dagen tijd heeft het nummer als bijna 25.000 views weten te bereiken op YouTube. Wanneer de single in Nederland wordt uitgebracht is nog niet bekend gemaakt.

(Afbeelding: LastFM).