Summer Songs 2016: #5 P!nk

Summer Songs 2016: #5 P!nk

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Amerikaanse zangeres Alecia Beth Moore is al jaren bekend in de muziekwereld. Onder deze naam is ze niet bekend, maar wel onder haar artiestennaam P!nk. Zangeres P!nk heeft al veel hits op haar naam gezet. In 2001 kwam misschien wel haar vrolijkste nummer tot nu toe uit. Het nummer Get The Party Started werd een wereldwijd succes. Ook in Nederland werd dit nummer veel gedraaid op de radio.

Het is bijna niet voor te stellen dat dit nummer alweer vijftien jaar geleden is uitgebracht. In de jaren daarna bleef P!nk met hits komen. Niet alle nummers werden zomerhits, maar een aantal lijkt wel in de buurt te komen. Van het album M!sundastood kwam ook een vrij gevoelig nummer. Het nummer Family Portrait vertelde het levensverhaal van P!nk. Hiermee liet P!nk zien dat ze ook gevoelige nummers kan zingen. 

Twee jaar later kwam het nummer Trouble uit. Dit nummer is een mix tussen pop en rock. Ook is er een vleugje zomer in te horen. De zangeres heeft er een bijzondere videoclip bij gemaakt. Deze  is dan ook al door meer dan 23 miljoen mensen bekeken via YouTube. Dit nummer heeft een fijne beat en een herkenbaar refrein. Een typisch P!nk nummer, waarvan er zeker meer van gemaakt zijn.

Misschien is het nummer Stupid Girls wel één van de leukste nummers van P!nk. In dit leuke en vooral grappige videoclip neemt P!nk een aantal collega zangeres enorm op de hak. Zo imiteert P!nk onder andere Beyoncé, Hilary Duff, Lindsay Lohan en Jessica Simpson. Ook dit nummer is een typisch zomers nummer. Een vrolijke melodie en een refrein die makkelijk in het gehoor ligt. Een nummer die niet alleen voor een zomers gevoel zorgt, maar ook voor een glimlach zorgt.

In 2008 kreeg Trouble een soort opvolger. De single So What leek qua stijl erg op Trouble. Wederom was het een mix van pop en rock. Niet een typisch zomers nummer, maar wel één die helemaal P!nk is. Een nummer die op haar lijf geschreven is. In So What zingt P!nk onder andere over haar mislukte huwelijk. Maar ondanks het verdriet, is het toch een nummer geworden met een fijne melodie.

Het nummer Raise Your Glass werd door P!nk in 2010 uitgebracht. Dit nummer is krachtig, sterk en heeft een goede melodie. Een nummer die wederom typisch P!nk is. Alles aan dit nummer is P!nk. De tekst, de melodie en de videoclip; alles lijkt te kloppen. Dit nummer zou prima passen in de zomer. Hef je glas op een zomer vol met P!nk muziek.

Maar in 2012 liet P!nk een andere kant van zichzelf zien. Na Family Portraid kwam het gevoelige rock nummer Try. Dit mag dan wel geen zomerse single zijn, maar wel een nummer met enorm veel gevoel. Misschien is dit wel het mooiste nummer van P!nk tot nu toe. Dit is ook goed te merken in het aantal views op YouTube. In totaal hebben al zeker 222.606.090 mensen de videoclip van Try bekeken.

Ook dit jaar heeft P!nk muzikaal van zich laten horen. Het nieuwe nummer van P!nk heet Just Like Fire. Dit nummer wordt dan ook al vaak op de radio's gedraaid. De videoclip bij dit nummer heeft al 80.428.570 views weten te behalen. Dit nummer is niet helemaal zomers, maar is wel weer helemaal P!nk. Naast deze singles heeft P!nk nog veel meer hits op haar naam staan.

Het zijn er bijna teveel op allemaal te benoemen. Daarom zijn alleen de belangrijkste nummers voor mij in deze editie Summer Songs verschenen. Toch is er nog één nummer die zeker niet mag ontbreken in deze editie. Het is een nummer die niet alleen van P!nk is.

In 2001 was het niet alleen het jaar van Get The Party Started. Ook werd een nummer uitgebracht die de muziekwereld op zijn kop zette. Een samenwerkingen van vier artiesten, die niet echt bij elkaar leken te passen. Toch hebben deze vier artiesten wel een grote hit weten te maken. Zangeres P!nk zong samen met Christina Aguilera, Mya en Lil' Kim.

Het nummer kreeg de titel Lady Marmalade. Dit nummer werd de titelsong voor de film Moulin Rouge. De videoclip was vijftien jaar geleden nogal in opspraak. Vooral Christina Aguilera had een braaf imago en was in de videoclip alles behalve onschuldig. Het kon dan ook niet uitblijven dat deze muzikale samenwerking een groot succes is geworden.

P!nk is een bijzondere zangeres. Zij heeft een eigen muziekstijl ontwikkelt. Net als je denkt dat zij niet meer kan verrassen, doet ze dit toch. Pop, rock of een gevoelig nummer, niets is voor P!nk te gek. Een zangeres die hit na hit weet te scoren. Vooral het nummer Try heeft er voor gezorgd dat er zeker een Summer Songs over P!nk moest verschijnen.

Hiermee is de vijfde editie van Summer Songs een feit. Na vier edities met alleen maar zangeressen, Amy MacDonald, Colbie Caillat en Adele, zal de volgende editie niet over een zangeres gaan. De zesde Summer Songs van dit jaar zal in het teken staan van een zanger. Dit keer ook geen internationale artiest, maar een Nederlandse zanger. Over wie de Summer Songs zal gaan, is volgende week te lezen! Zorg dat je die ook zeker niet mist. 

Bekijk hieronder het nummer Stupid Girls:

https://www.youtube.com/watch?v=BR4yQFZK9YM

Bekijk hieronder de videoclip van Try:

https://www.youtube.com/watch?v=yTCDVfMz15M

Bekijk hieronder de videoclip van Get The Party Started:

https://www.youtube.com/watch?v=sXdbrbrxsQ0