Domien en Frank vanavond het Glazen Huis in

Domien en Frank vanavond het Glazen Huis in

Geschreven door Daniël Schalk

Domien Verschuuren en Frank van der Lende worden vanavond, zondag 18 december, door Hardwell opgesloten in Het Glazen Huis, dat dit jaar in Breda staat. NPO 3FM zet zich dit jaar in voor kinderen die sterven aan longontsteking, een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist.

Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen. Deze stille killer eist de meeste kinderlevens in Azië en Afrika, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM geeft ze met Serious Request adem en ‘laat ze niet stikken’.

Domien en Frank zullen zich vanavond een week lang laten op laten sluiten in het Glazen Huis om zoveel mogelijk geld op te halen voor 3FM Serious Request. De actie is vanaf zondag 18 december vanaf 14:00 uur de hele week te volgen via 3FM, 3FM.nl en het digitale themakanaal NPO 101.

De twee dj’s krijgen in Het Glazen Huis iedere nacht bezoek van een slaapgast. Onder anderen talkshowhost Humberto Tan, nieuwslezeres Dionne Stax, YouTubers Giel, Thomas en Stefan van StukTV en rapper, komiek en presentator Ali B zullen Domien en Frank gezelschap houden.

Televisie

Jan Versteegh presenteert tijdens de actie dagelijks om 19:30 uur op NPO 3 het tv-programma Serious Request, waarin verslag wordt gedaan van de actie van NPO 3FM. Met zijn studio pal naast het Glazen Huis in Breda wordt Jan de buurman van Domien Verschuuren en Frank van der Lende.

Eva Koreman zal als razende reporter verslag doen van alles in en rondom het Glazen Huis. Geraldine Kemper reist het hele land door om mensen te bedanken die zich hebben ingezet voor Serious Request. Daarnaast zetten ook Lex Uiting en Sahil Amar Aïssa zich de hele week in voor de actie.

Op NPO 1 houden 3FM-dj's Annemieke Schollaardt, Roosmarijn Reijmer en Barend van Deelen de kijkers de hele week op de hoogte van de hoogtepunten uit het Glazen Huis en de acties in het land. Om 17:50 uur praten de drie presentatoren ook bij met Frank en Domien in het Glazen Huis. 

Social Media

3FM doet ook via Social Media uitgebreid verslag van de actie. Op Facebook krijgen volgers een exclusief kijkje achter de schermen door middel van diverse livestreams. Ook via Instagram, Twitter en Snapchat missen volgens niks van de gebeurtenissen in het Glazen Huis en het 3FM Clubhuis.

Kijk op 3FM.nl hoe jij zelf in actie kan komen om 3FM Serious Request te steunen en longontsteking bij kinderen te voorkomen en te behandelen. Showbizznetwork.nl doet de komende dagen uitgebreid verslag van de actie en ook Showbizznetwork TV komt de hele week met reportages over Serious Request.

Bekijk het tv-verslag van Serious Request op TVblik.nl

Foto: NPO 3FM