Verslag 3FM Serious Request 2016: Dag 1

Verslag 3FM Serious Request 2016: Dag 1

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Domien Verschuuren en Frank van der Lende zijn gisteravond opgesloten in het Glazen Huis. NPO 3FM zet zich dit jaar in voor kinderen die sterven aan longontsteking. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2016 helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen.

Serious Request 2016 begon spectaculair met een optreden van DJ Hardwell, die ook de eer had om Domien en Frank op te sluiten in het Glazen Huis. Hardwell klom op het dak van het Glazen huis in Breda en gaf een spectaculaire show waarop het publiek in Breda helemaal uit zijn dak ging.

Domien kreeg de eerste nacht gezelschap van slaapgast Ali B, die koekjes had meegenomen om te verkopen. De koekjes waren snel op, maar de rapper en presentator had nog een ander plan bedacht om geld te verdienen. Mensen konden voor minimaal 25 euro een eigen rap van Ali B krijgen.

Ook Guus Meeuwis kwam de eerste nacht langs. De zanger kwam niet met lege handen naar Breda, maar nam voor de veiling een toegangskaartje voor een diner in een tweesterrenrestaurant mee. Guus en sterrenchef Dick Middelweerd gaan daar een avondje koken voor de hoogste bieder.

Bijzondere momenten

Domien en Frank belden maandag met een bijzonder persoon. Zij zouden eigenlijk met een poes uit het dierenasiel het Glazen Huis in gaan, maar dat ging niet door want er was iemand hun voor die de poes adopteerde. Frank en Domien belden op de radio met de nieuwe eigenaresse van de poes.

Er werd ook veel geld opgehaald. De reddingsbrigade kwam maandag naar Breda met een cheque van 31.000 euro. Iets voor 19:00 uur kwamen Thomas en Thomas langs in het Glazen Huis, die net terugkwamen van de Noordkaap Challenge. Alle 59 teams hebben samen 186.831 euro opgehaald.

Eerste tussenstand

Om 20:30 uur werd in de tv-uitzending van Serious Request op NPO 3 de eerste tussenstand bekendgemaakt. 3FM Serious Request 2016 heeft na de eerste dag 1.081.553 euro opgehaald. Vorig jaar stond de tussenstand van 3FM Serious Request 2015 na de eerste dag op 1.218.037 euro

Komende nacht komt nieuwslezeres Dionne Stax de 3FM-dj’s gezelschap houden. Om 22:00 uur wordt er een dancefeest georganiseerd in en om het Glazen Huis en onder andere Fedde Le Grand en DJ Jean, die vrijdagavond de mist in ging tijdens een optreden in RTL Live, zullen optreden.

Kijk op 3FM.nl hoe jij zelf in actie kan komen om 3FM Serious Request te steunen en longontsteking bij kinderen te voorkomen en te behandelen. Showbizznetwork.nl doet de komende dagen uitgebreid verslag van de actie en ook Showbizznetwork TV komt met reportages over 3FM Serious Request.

Bekijk het tv-verslag van Serious Request op TVblik.nl

Foto: NPO 3FM