Nog een week tot de start van Serious Request 2015

Nog een week tot de start van Serious Request 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Over precies één week, op vrijdag 18 december, begint 3FM Serious Request 2015. Volgende week vrijdag zullen Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen zich een week lang laten opsluiten in Het Glazen Huis in Heerlen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stille ramp van dit jaar.

3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor een goede toekomst van jongeren in oorlogsgebieden. De opbrengt gaat naar miljoenen kinderen en jongeren in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever zodat zij een goede toekomst krijgen.

Van 18 tot en met 24 december, vragen 3FM en het Rode Kruis tijdens de jaarlijkse actie 3FM Serious Request aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden. Deze ‘next generation’ verdient een goede toekomst, maar daarvoor is wel opleiding nodig.

Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen zullen een week lang alleen maar radio maken en proberen daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor de bijna 50 miljoen kinderen en jongeren die niet of regelmatig school of een beroepsopleiding kunnen volgen als gevolg van een conflict.

Rabbering is voor 3FM Serious Request 2015 naar Damascus, de hoofdstad van Syrië, afgereisd. De DJ is naar Syrië afgereisd om reportages te maken van de stille ramp. Het was voor Paul een emotionele reis. “Ik kom woorden te kort”, liet de NPO 3FM-DJ weten toen hij in Syrië zat.

Het was de tweede keer dat Rabbering voor Serious Request naar een conflictgebied afreisde om verslag te doen. Vorig jaar reisde hij af naar het Afrikaanse land Zambia. Ook NPO 3FM-DJ Wijnand Speelman is afgereisd naar een conflictgebied voor 3FM Serious Request. Hij is naar Congo geweest.

Niet alleen de drie NPO 3FM-DJ’s in Het Glazen Huis zetten zich in voor de jaarlijkse actie van de radiozender. Rámon Verkoeijen probeert dit jaar geld op te halen met de actie ‘Rámons Recepten’, terwijl Frank van der Lende iedere avond voor Serious Request een feest organiseert in Heerlen.

Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman zullen dit jaar ook plaatsnemen in Het Glazen Huis. Zij gaan de 24-uurs challenge aan. Deze challenge houdt in dat elke DJ in 24 uur zoveel mogelijk aandacht moet vragen voor 3FM Serious Request.

Gistermiddag, donderdag 10 december, heeft Frank van der Lende in zijn radioprogramma Frank <3 op NPO 3FM de veiling van 3FM Serious Request 2015 geopend. Het aanbod op de veilingsite van de 3FM-actie wordt tot en met 24 december dagelijks aangevuld en sluit op 31 december om 10:00 uur.

Op de veilingsite kan onder andere geboden worden op een basisplek in het 3FM-voetbalteam bij de wedstrijd tegen het RTL-sterrenteam. Het voetbalteam van 3FM moet het dit jaar doen zonder sterspelers Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Hans Kraay Jr. is dit jaar de coach van het team.

Ook dit jaar besteed Showbizznetwork.nl heel veel aandacht aan 3FM Serious Request. Op deze pagina vindt je al het nieuws over 3FM Serious Request. Volg ons ook op Twitter en like onze Facebook-pagina voor het allerlaatste nieuws over de jaarlijkse actie van jongerenzender NPO 3FM.