Verslag 3FM Serious Request 2016: Dag 3

Verslag 3FM Serious Request 2016: Dag 3

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De derde dag van 3FM Serious Request 2016 stond in het teken van de 6-jarige Tijn. Tijn kwam woensdagochtend samen met zijn vader naar het Glazen Huis. Tijn is namelijk ongeneeslijk ziek. Hij lijdt aan hersenstamkanker en heeft niet lang meer te leven. Toch komt Tijn nu in actie voor 3FM.

Omdat dit jaar waarschijnlijk de laatste keer is dat Tijn 3FM Serious Request meemaakt, wil hij zich graag inzetten voor alle kinderen die sterven aan longontsteking. In ruil voor een donatie aan het Rode Kruis lakt Tijn de nagels van de mensen bij het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda.

Domien Verschuuren vond het verhaal van Tijn zo bijzonder, dat hij hem uitnodigde in het Glazen Huis om vanuit daar nagels te lakken en de 3FM-dj riep iedereen op om mee te doen aan de actie van Tijn. Zo deden onder andere Hardwell, Humberto Tan en zelfs Geert Wilders mee aan de actie.

Tijn als burgemeester

Paul Depla, de burgemeester van Breda, kwam woensdagmiddag ook even langs om Tijn te bedanken voor zijn inzet. Maar de burgemeester had ook nog een verassing voor Tijn, want hij wordt namelijk door Depla in het zonnetje gezet en is morgen voor een dag de burgemeester van Breda.

“We hadden nooit kunnen weten dat het zo uit de hand liep”, zei de vader van Tijn vandaag tegen het regionale nieuwsblad BN DeStem. “Als zelfs de burgemeester naar het Glazen Huis komt om zijn nagels te laten lakken, dan is het echt een gekkenhuis”, vervolgt de vader van de held van de dag.

Eerste act van de eindshow

Ward zal optreden tijdens de eindshow van 3FM Serious Request 2016. De trotse inwoner van Breda maakte eerder deze week furore met zijn versie van Theme From New York, New York van Frank Sinatra. Hij veranderde een paar woorden in het nummer en zong in plaats van New York over Breda.

Het leek Ward en zijn vrienden een leuk idee om te zingen op de eindshow. Domien en Frank vonden het goed, als er 5.000 euro zou worden opgehaald voor deze actie. Inmiddels is dit bedrag meer dan behaald en dat betekent dat Ward zal optreden tijdens de eindshow van 3FM Serious Request 2016.

Derde Tussenstand

Iets voor 20:30 uur werd op NPO 3 in het tv-programma Serious Request een nieuwe tussenstand bekendgemaakt. 3FM Serious Request 2016 heeft na drie dagen 1.829.954 euro opgehaald. Dinsdagavond stond de tussenstand van de jaarlijkse actie van radiozender NPO 3FM op 1.314.829 euro.

Vorig jaar had 3FM Serious Request na drie dagen 2.446.754 euro opgehaald, dat is 600.000 euro meer. Maar er komt volgens Domien nog ‘veel meer bij’, zo zei hij woensdagavond nadat de derde tussenstand bekend was gemaakt. Het geld van de actie van Tijn is er ook nog niet bijgerekend.

Kijk op 3FM.nl hoe jij zelf in actie kan komen om 3FM Serious Request te steunen en longontsteking bij kinderen te voorkomen en te behandelen. Showbizznetwork.nl doet de komende dagen uitgebreid verslag van de actie en ook Showbizznetwork TV komt met reportages over 3FM Serious Request.

Bekijk het tv-verslag van Serious Request op TVblik.nl