Recensie: Planet Earth II

Recensie: Planet Earth II

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Planet Earth II maakt het begin van 2017 bijzonder, heel bijzonder. 

Het jaar 2017 start meteen goed. De EO zendt namelijk de nieuwe natuurserie Planet Earth II uit. In deze nieuwe natuurserie krijgt de kijker de natuur op een hele speciale manier te zien. Met mooie beelden en nieuwe technieken komt de natuur nog dichterbij de kijker. Zo dichtbij is de natuur nog nooit geweest. Door het succes van het eerste deel is er nu ook een tweede deel gemaakt.

Vanaf de allereerste minuut ben je als kijker geboeid. Als je eenmaal naar Planet Earth II kijkt, blijf je kijken. De beelden zijn zo ontzettend indrukwekkend en bijzonder. De geluidseffecten zitten ook ijzersterk in elkaar. Dat maakt Planet Earth II mede tot een succes. De rustgevende stem van de voice-over maakt het geheel in stijl af. Het is echt een natuurserie die je niet mag missen!

Het weekend afsluiten met een mooie natuurserie, dat moet de insteek van de EO geweest zijn. In totaal zit de kijker de komende vijf weken meer dan goed op de zondagavond van NPO 1. Vanaf 20.25 uur kan de kijker de komende weken genieten van de natuur.

De aarde is veranderd en is kwetsbaar. Dit wordt dan ook goed in beeld gebracht. Uit alle hoeken van de wereld worden beelden overgedragen. Alles is zorgvuldig opgenomen om het tot een mooie natuurserie te maken. Planet Earth II is een natuurserie waar de kijker van gaat houden. Elk kleine detail wordt groots in beeld gebracht. Alsof je als kijker naast de camera staat, of beter nog, er zelf bij aanwezig bent.

De dieren die aanbod komen zijn goed in beeld gebracht. Neem nu bijvoorbeeld de luiaard. Dit is één van de langzaamste dieren ter wereld. Maar dat een luiaard kan zwemmen kan voor veel kijkers nieuw zijn. Alles loopt ook mooi in elkaar over. Alle lof gaat dan ook uit naar de makers van Planet Earth II. Daarnaast is er ook lof voor de EO. Zij hebben er voor gezorgd dat de kijker van NPO 1 kan genieten van deze nieuwe, mooie natuurserie.

Ook is er in Planet Earth II meer dan genoeg ruimte voor verschillende vogels. Het is dan ook lastig om een vogel goed in beeld te brengen. Maar in deze natuurserie is dat uitstekend gelukt. Alles is duidelijk, overzichtelijk en prima te volgen voor de kijker. Alles ziet er dan ook superstrak uit. Hier zit de kijker echt op te wachten. Een natuurserie om echt van te genieten.

Planet Earth II maakt het begin van 2017 bijzonder, heel bijzonder. Het is een natuurserie die je gewoon als kijker niet mag missen. Waar kun je op een zondagavond nu beter naar kijken dan een natuurserie? Niet alleen omdat het bijzonder is, maar ook omdat het rustgevend is. Met dat gevoel sluit je als kijker je weekend heel bijzonder af.

Planet Earth II is iedere zondagavond vanaf 20.25 uur te zien bij de EO op NPO 1.

Bekijk Planet Eart II terug via TVblik.

Foto: EO