Nieuwe natuurserie bij de EO

Nieuwe natuurserie bij de EO

Geschreven door Sebastiaan Boers

Een mooie natuurserie kan prima op NPO 1. Dit heeft onder andere Life Story wel bewezen. Deze natuurserie was een groot succes voor de EO. De Evangelische Omroep zond Life Story uit op de woensdagavond. Daarvoor had de EO ook al succes met titels als Frozen Planet en Earthfight.

De nieuwe natuurserie die de EO uit zal gaan zenden heet The Hunt. In deze BBC natuurserie zal het gaan om de jacht van verschillende dieren. In aflevering één zullen roofdieren centraal staan. Ieder dier jaagt op geheel eigen wijze. Alles wordt goed in beeld gebracht voor de kijker. Opnieuw zal de kijker adembenemend gaan kijken, naar de bijzondere beelden.

In totaal zullen er zes afleveringen te zien zijn van The Hunt. Zo zal de kijker onder andere cheeta's, ijsberen, orka's en zeldzame zeeotters te zien krijgen. Of The Hunt ook net zo succesvol zal zijn als zijn voorganger Life Story is nog even de vraag.

De concurrentie rond 20.30 uur is volop aanwezig. Life Story wist haar concurrentie met gemak te verslaan. Het succes was zo groot dat NPO besloot om in de zomer Life Story te herhalen, op de dinsdagavond. The Hunt heeft onder andere Van der Vorst ziet sterren (RTL 4) en een voetbalwedstrijd tussen Bayern München tegen Arsenal (SBS6) als concurrenten.

De komende zes weken zal natuur weer centraal staan bij NPO 1. De recensent van Showbizznetwork schreef al eens een recensie over een natuurserie. Life Story had de eer om als eerste natuurserie een recensie te krijgen. Deze recensie is hier nogmaals terug te lezen. Wie weet verschijnt er ook een recensie over The Hunt.

Life Story heeft niet alleen de kijker in Nederland geraakt. Ook in Australië werd Life Story met open armen ontvangen. Channel 9 zond de natuurserie ook wekelijks uit. Wie weet gaat The Hunt ook de grenzen over. Na Nederland zullen er ongetwijfeld meer landen interesse gaan tonen in deze nieuwe natuurserie.

The Hunt is vanaf woensdagavond om 20.30 uur te zien bij de EO op NPO 1.

Bekijk Life Story terug via TVblik.