Paul de Leeuw terug op zaterdagavond

Paul de Leeuw terug op zaterdagavond

Geschreven door Daniël Schalk

Paul de Leeuw keert vanavond weer terug op de zaterdagavond. Het succes van Mooi! Weer De Leeuw wist de presentator na het stoppen van het programma in 2009 niet te overtreffen met de tv-shows Lieve Paul, PAU!L en Langs de Leeuw, maar nu is hij terug met een nieuw programma.

In het nieuwe zaterdagavondprogramma Wie steelt mijn show? biedt Paul een podium aan mensen met een talent. Jongleren, kunstfluiten, doedelzak spelen of Adele coveren. Talenten die denken Paul’s show te kunnen stelen, worden uitgedaagd om het beste van zichzelf te laten zien.

Iedere week verzorgt Paul vanuit een Nederlands theater een vrolijke avond met uiteenlopende acts. Er wordt gezongen, gedanst en er komen bijzondere mensen aan bod uit de zaal en ook de band van Miguel Wiels is van de partij. Paul is inzetbaar voor hulp en advies of als onderdeel van een act.

Aan het einde van de avond kiest het publiek de act die de show heeft gestolen. Het nieuwe zaterdagavond programma van De Leeuw, dat zal worden uitgezonden na AVROTROS's kijkcijferkanon Wie is de Mol?, wordt uitgezonden vanuit theaters in Doetinchem, Assen, Rijswijk, Rotterdam en Drachten.

De presentator slaagde er niet in om een succes te maken van Lieve Paul, PAU!L en Langs de Leeuw vanwege de felle concurrentie op RTL4. Vanavond zendt de commerciële tv-zender de films Gooische Vrouwen II en Smoorverliefd uit. SBS6 komt vanavond met de Amerikaanse animatiefilm Rapunzel.

Wie steelt mijn show? is vanaf vanavond om 21:35 uur, na Wie Is De Mol?, te zien op NPO 1.

Foto: VARA / John Kramer